Soulskinner – Breeding The Grotesque

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Kada sam pročitao da se grčki bend Soulskinner (da, ovdje je riječ o grčkom bendu, ne švedskom) naziva produženom rukom NYDM u Grčkoj, nisam iskreno znao šta da očekujem. Da li ću na CD-u dobiti još jedno frenetično drljanje u stilu Morticiana ili Fecal Corpsea? Iskreno, tako sam nešto očekivao, ali još jednom, dokazalo se da ne valja suditi knjigu po koricama. Soulskinner je iznenadio.

Nekome bi mogli zasmetati nakucani bubnjevi. Da, vjerovali ili ne, Soulskinner je zbog problema i nedostatka bubnjara nakucao bubnjeve, ali su ono ovdje, kao recimo na debi albumu XXX Maniaka – savršeno legli. Meni lično jesu, doduše, i ja, kao i većina ljudi, volim analogni zvuk, ali nekim bendovima ova vrsta frenetične brzine dobro leži.

Nikad nisam volio brutalni death metal, ali ovo se naziva brutalom i meni se sviđa! Vjerovatno je mom mišljenju pomogla činjenica da se svaka pjesma na albumu RAZLIKUJE jedan od druge, i da su sve dovoljno maštovite, sa zanimljivim aranžmanima, te samim tim slušljive. Veliki plus ide za vokal čovjeka koji se odaziva na pseudonim Gothmog, ali i za nevjerovatna ulijetanja u stilu bolesnog spoken worda preko distorziranog horrora.

Ne, nisam se nadao da će biti ovako zanimljivo, istini za volju, bio sam dovoljno glup misleći da će Soulskinner biti još samo jedan shit pod patronatom Willa Rahmera. Istini za volju, ne mrzim Willa, cijenim i slušam Mortician, ali mi se jednostavno ne da slušati kopije Morticiana, kao ni kopije Suffocationa, ili sličnih imena…Na svu sreću, grčki Soulskinner je pokazao da ima mozak, muda i želju napraviti nešto po svojim mjerama. Sasvim solidan death metal album.

Pročitaj i ovo:  Rotten Mind - Unflavored: Vreme za pank lektiru

Ustvari, ništa solidan, sjajan!!!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Soulskinner
Ime albuma: Breeding The Grotesque
Izdavač: Sleaszy Rider Records
Godina izdanja: 2003
Website benda: http://www.myspace.com/soulskinnergr
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »