Snake Eater slavi peti rođendan koncertom u Slogi!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

sticker_4.5x4.5

Sarajevski high voltage rock bend Snake Eater upravo je na svojoj Facebook stranici objavio da će 15. maja proslaviti pet godina uspješnog rada, koncertom u sarajevskoj Slogi. Podršku na tom koncertu pružit će im sarajevski rock bend Futavci.

Snake Eater časti sve ulazom-konzumacijom: cijena upada na koncert iznosit će 6 KM, ali ćete cjelokupnu cifru dobiti nazad u vidu konzumacije!

Bend je na svojoj stranici napisao sljedeće:

Neustrašivi ratnici rock’n’roll svijeta, High Voltage Rock pioniri Snake Eater Vas pozivaju na dešavanje koje će ostati upisano u historiji sarajevskog rock’n’rolla kao nezapamćen prijenos energije sa bine na publiku, a sigurno i obratno – peti rođendan SNAKE EATERA!

Počevši oficijelnu karijeru krajem marta 2010. godine, a bivajući rockeri od trenutka kada su ugledali svjetlo dana, Snake Eater je u pet godina postojanja dokazao da rock’n’roll u Sarajevu nije mrtav! Šta su radili u prvih pet godina postojanja?

Svirali su jednako žestoko bez obzira na datum, grad, lokaciju i situaciju – istu nesmiljenu High Voltage Rock žestinu osjetila je publika u zadimljenim lokalima, kao i na stadionu kada je kombinacija mokre bine i otvorene struje umalo ubila cijeli bend, upisavši ih prerano u legende!

Dopustili su regionalnim zvijezdama kakve su Kultur Shock, Brkovi i Pero Defformero da se popnu na istu binu sa njima, kao i da provedu ugodne trenutke ćaskajući u backstageu! Priznaju da je nastup pred više hiljada ljubitelja rock’n’rolla sa Tifom u sarajevskom Domu mladih bio više od posla, bio je zadovoljstvo i čast!

Gladijatorski su oborili rekord u brzom snimanju kada su u jednom danu snimili osamnaest pjesama od kojih se šesnaest našlo na debi ostvarenju “Dabar” koje je 2013. godine proglašeno albumom godine od strane slušatelja i čitatelja The Aebyss portala i radijske emisije! Na istom albumu našle su se pjesme “Plameni Ljubavnik”, “Izgubljen i Proklet” i “Oštećena Roba” koje su izabrane kao singlovi, iako je publika kao neke od svojih hitova proglasila jednako fantastične “Dabar”, “Kraljica Pušenja” i svima dragu “Imam Erekciju”!

Preživjeli su loše žene i novčane probleme, vlastite egotripove, sastanke i rastanke, sve one stvari koje bendovi u ovom biznisu prolaze, te su tokom 2014. godine spremili glavninu onoga što će se 2015. materijalizirati u obliku njihovog drugog studijskog albuma! Bez podilaženja publici jer istu poštuju jer im ista plaća da bude poštovana, bez elemenata melosa zarad dodatne popularnosti, Snake Eater je dokazao da riff, glas, stas, stil i profil čine razliku kada se kombiniraju na pravi način!

Najvažnije ostvarenje u pet godina postojanja – vratili su zabavu u rock’n’roll. Vokalne sajle frontmena Rocca Rajvose, orgazmične solo dionice Mickeya Ceeja i $ommyija Iommija, te tenkovsko-buldožerska ritam sekcija basiste Emira Snake Eatera i bubnjara Seje su pomogli da Snake Eater opravda titulu Rock’n’Roll Mesija vrativši dame u prve redove i natjeravši publiku da PLEŠE!

Petnaestog maja 2015. godine zaokružit ćemo pet uspješnih godina rada nastupom u kultnom sarajevskom klubu Cinemas (Sloga). Sloga se nametnula kao logičan izbor – bila je i ostala dom rock’n’rolla i odličnog zvuka sve ove godine, jedna od najdražih sarajevskih bina Snake Eateru, te je sasvim jasno zašto smo ovu fantastičnu lokaciju izabrali za ovu posebnu noć.

Specijalni gosti na petom rođendanu Snake Eatera bit će sarajevski rock bend FUTAVCI! Futavci, jedan od najaktivnijih sarajevskih rock bendova je svojevrsna supergrupa – članovi Futavaca su poznata lica i imena filmskog i televizijskog svijeta kakvo je i Edward ED Buturowitz, režiser, majstor fotografije i montažer spota “Oštećena Roba” benda Snake Eater. Futavci su snimili album “Socijalni Rock” 2014. godine koji poklanjaju na adresi http://www.futavci.com/album/socijalni-rock/

Sigurno se pitate kakav je to rođendan ukoliko slavljenik ne časti? Polako, dolazimo do toga! Snake Eater je u saradnji sa klubom Cinemas (Sloga) odlučio da se ulaz u vidu karata NEĆE naplaćivati, već ćete platiti konzumaciju u iznosu od 6 KM te se osvježiti pićem po vlastitom izboru!

Ukoliko volite išta od navedenog: a) Snake Eater; b) Rock’n’Roll, c) Mickey Ceeja, d) $ommyija Iommija, e) Seju, f) Emira, g) Rocca, h) lijepe žene, i) hladna pića, j) dobru zabavu, k) High Voltage Rock, l) odličnu shemu za isplative karte – znate gdje trebate biti petnaestog maja! Vidimo se u Slogi, High Voltage Rock i Socijalni Rock se neće odsvirati sami!

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI