Mašinerija stiže – Putrid Blood u maju u AG-u!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

putridbloodsa2015

Šidski thrash metal manijaci Putrid Blood vraćaju se u Sarajevo! Haos će nastati u klubu AG 16. maja.

Osnovani 2008. godine u Šidu, Putrid Blood je jedno od najprepoznatljivijih imena nove metal scene Srbije. Kombinacija zloće karakteristične za Slayer i težine hardcorea prvi put se očitovala na izdanju “Fire At Will”, da bi kuliminirala na albumu “Absolute Profit” iz 2012. godine. Krajem 2014. godine, Putrid Blood je snimio tri nove pjesme – pjesma “Vođa” je dobila svoj videospot, dok je za pjesmu “Mašinerija” objavljeni video sa tekstom (lyric video).

Na njihovom trećem sarajevskom koncertu, Putrid Bloodu će se pridružiti Misery Crown, Argon i Leatherhell.

Misery Crown je bend kojeg čine neki od najaktivnijih članova bh. alternativne scene. Osnovani 2012. godine na relaciji Bihać-Sarajevo, Misery Crown je u kratko vrijeme objavio dva izdanja, debitantski album “When North Meets South” i EP izdanje “One Stone”.

Argon je nastao 2013. godine u Sarajevu sa idejom stvaranja muzike koja bi se mogla nazvati experimental groove, dok je Leatherhell osnovan 2011. godine sa idejom sviranja ekstremnijeg oblika heavy metala. Problemi u postavi doveli su do razilaženja iste, te se 2013. godine okupila nova postava koja je odlučila da akcent baci na speed metal.

Cijena karte iznosi 6 KM.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content