(ODGOĐENO) Smrt Razuma i Crustalno Jasno u Sarajevu ovog maja!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

smrt razuma, crustalno jasno

Grupa Smrt Razuma je otkazal sve svoje majske i junske koncerte, te je sarajevski koncert prolongiran za neki drugi datum, o čemu ćemo naknadno obavijestiti javnost.

Nakon premijernog martovskog koncerta, Izvan Svake Kontrole 14.5.2022. godine uzvraća žestok udarac tišini – u Klub AG stižu Smrt Razuma i Crustalno Jasno!

Smrt Razuma je grupa osnovana 2017. godine u Osijeku, a danas funkcionišu na tromeđi Novi Sad-Osijek-Bečej. Žestoki DIY udarnici podzemne scene svoju muziku karakterišu kao thrash hardcore punk, iako nije teško primijetiti evidentne utjecaje švedske energije i specifičnog HC crust tona.

U godinama nakon osnivanja, objavili su dva demo izdanja na kojima je jasan njihov antifašistički stav i ideje koje promovišu kroz pjesme, a 2022. godine napokon ćemo biti obradovani prvim cjelovečernjim izdanjem snimljenim u studiju Depth u Zagrebu. Sarajevska publika će te pjesme premijerno imati priliku čuti u maju!

Opasni, brzi i glasni, Crustalno Jasno predstavlja jedan od najdugovječnijih i najproduktivnijih bendova iz Mostara. Dvočlana postava, naoružana bas gitarom i bubnjem, rešeta pjesme koje propituju stanje u državi i nama samima. Crustalno Jasno se napokon vraća u Sarajevo, donoseći sa sobom svoju viziju panka neopterećenu očekivanjima i željama publike.

Zanimljivost je da su ova dva benda dosad zajedno snimila i split izdanje, ali binu će prvi put podijeliti tek u Sarajevu. 

No photo description available.

Regularna cijena karte iznosi 7 KM i moći će se uzeti u klubu AG na ulazu. U ponudi će biti i Support karta po cijeni od 10 KM, koja će uključivati i ISK Sticker Pack sa ekskluzivnim dizajnom koji neće biti dostupan naknadno. Oni koji budu redovno dolazili na naše koncerte i kupovali Support karte na kraju će imati lijepu kolekciju samoljepljivih sličica kojima će moći dokazati da su bili tu kad je trebalo biti.

Pročitaj i ovo:  Intervju: Vipera, motörheadovski trio koji voli Metikoša i Josipu Lisac

Kupovina Support karte je najbolji način da podržite ISK i bendove koji će svirati.

Dijelite ovaj članak i vidimo se u Klubu AG!

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI