(ODGOĐENO) Smrt Razuma i Crustalno Jasno u Sarajevu ovog maja!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

smrt razuma, crustalno jasno

Grupa Smrt Razuma je otkazal sve svoje majske i junske koncerte, te je sarajevski koncert prolongiran za neki drugi datum, o čemu ćemo naknadno obavijestiti javnost.

Nakon premijernog martovskog koncerta, Izvan Svake Kontrole 14.5.2022. godine uzvraća žestok udarac tišini – u Klub AG stižu Smrt Razuma i Crustalno Jasno!

Smrt Razuma je grupa osnovana 2017. godine u Osijeku, a danas funkcionišu na tromeđi Novi Sad-Osijek-Bečej. Žestoki DIY udarnici podzemne scene svoju muziku karakterišu kao thrash hardcore punk, iako nije teško primijetiti evidentne utjecaje švedske energije i specifičnog HC crust tona.

U godinama nakon osnivanja, objavili su dva demo izdanja na kojima je jasan njihov antifašistički stav i ideje koje promovišu kroz pjesme, a 2022. godine napokon ćemo biti obradovani prvim cjelovečernjim izdanjem snimljenim u studiju Depth u Zagrebu. Sarajevska publika će te pjesme premijerno imati priliku čuti u maju!

Opasni, brzi i glasni, Crustalno Jasno predstavlja jedan od najdugovječnijih i najproduktivnijih bendova iz Mostara. Dvočlana postava, naoružana bas gitarom i bubnjem, rešeta pjesme koje propituju stanje u državi i nama samima. Crustalno Jasno se napokon vraća u Sarajevo, donoseći sa sobom svoju viziju panka neopterećenu očekivanjima i željama publike.

Zanimljivost je da su ova dva benda dosad zajedno snimila i split izdanje, ali binu će prvi put podijeliti tek u Sarajevu. 

No photo description available.

Regularna cijena karte iznosi 7 KM i moći će se uzeti u klubu AG na ulazu. U ponudi će biti i Support karta po cijeni od 10 KM, koja će uključivati i ISK Sticker Pack sa ekskluzivnim dizajnom koji neće biti dostupan naknadno. Oni koji budu redovno dolazili na naše koncerte i kupovali Support karte na kraju će imati lijepu kolekciju samoljepljivih sličica kojima će moći dokazati da su bili tu kad je trebalo biti.

Kupovina Support karte je najbolji način da podržite ISK i bendove koji će svirati.

Dijelite ovaj članak i vidimo se u Klubu AG!

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content