Brutal Assault 2022 – Sick Of It All, Vio-Lence, D.R.I., Voivod i osam novih bendova

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Nepuna četiri mjeseca dijele nas od jubilarnog dvadeset i petog Brutal Assault festivala, pa je tako i nova najava iz tabora organizatora pred nama, ovaj put u bojama hardcore, thrash i death metala.

Kako nastaviti najavu koja počinje sa NYHC legendama SICK OF IT ALL? Možda najavom kultnih Bay Area thrashera VIO-LENCE, pionirima crossover thrasha D.R.I. i Kanadjanima VOIVOD.

Svoje nastupe pod zidinama tvrđave u Jaromeru potvrdili su i EVERGREEN TERRACE, heavy metalci AVATAR, švedska djent-core senzacija AVIANA, japanski SABLE HILLS, kao i brutal death metal kvartet kojeg čine EXTERMINATION DISMEMBERMENT (Bjelorusija), KORPSE (Holandija), PATHOLOGY (SAD), predvođeni jednim od pionirima ovog brutalnog žanra – DEVOURMENT!

Organizatori Brutal Assaulta su poručili da je sedamdeset i pet posto ulaznica za festival već prodano, te da će ulaznice poskupiti od prvog maja.

Ulaznice možete nabaviti na www.brutalassault.cz/en/tickets

Više informacija o Brutal Assault festivalu možete naći klikom na oficijelni sajt www.brutalassault.cz, te Izvan Svake Kontrole koji je jedini medijski partner festivala za područje Bosne i Hercegovine.

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content