Dizanje scene iz groba: Vipera, Rules i POPIK u sarajevskom Klubu AG!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

vipera, rules, popik, klub ag

Mnogi tvrde da je scena mrtva. Mi tvrdimo da se scene ponekad vraćaju i pozivamo vas na sarajevski koncert grupa Vipera, Rules i POPIK!

ISK nastavlja kročiti putem koji su utabali BHHC Booking i Sarajevo Metal Fest Promotions. Koncert će biti održan u Klubu AG 26. marta i predstavlja (nadamo se!) prvi u nizu koncerata čiji je cilj povezati raskinute konekcije između rasutih članova različitih generacija ljubitelja rokenrol zvuka.

Ovaj prvi koncert je okupljanje žanrovski različitih grupa; iako nismo ljubitelji motiva za svakog ponešto, cilj nam je da opipamo puls i vidimo koliko je ljudi zainteresirano za ovakve svirke, kako bi u međuvremenu započeli organizaciju većih koncerata.

Vipera je novi rock’n’roll trio iz Zagreba, čiji su članovi svirali u grupama Motherpig, The Celotoids, Disbaja, Koridor i Hazarder. Njihov zvuk je najlakše opisati kao mutanta ranog Motörheada (do “Another Perfect Day”), Amebixa i Inepsyja. U Sarajevu će predstaviti svoj EP “Nest of Vipers”.

Rules je zagrebačko-karlovački hardcore sastav osnovan 2015. godine. Sebe opisuju kao midtempo ljuti hardcore punk pomiješan sa rokenrolom čiji zvuk obiluje mračnim, sporim hardcore utjecajima. Česti su gosti na evropskim festivalima, a kombijem su prošli cijeli kontinent nekoliko puta. Iza sebe imaju nekoliko DIY izdanja.

POPIK je sarajevski punk rock trio. 2016. godine objavili su album “Uspavanke za Olenu P.”, da bi 2022. godine objavili singl “Tri nacije”, neuobičajene prepjeve Creedence Clearwater Revivala i Bad Religiona. Ove godine planiraju objaviti i novi album, a neke od novih pjesama moći ćete čuti uživo.

Regularna cijena karte iznosi 7 KM i moći će se uzeti u klubu AG na ulazu. U ponudi će biti i Support karta po cijeni od 10 KM, koja će uključivati i ISK Sticker Pack sa ekskluzivnim dizajnom koji neće biti dostupan naknadno. Oni koji budu redovno dolazili na naše koncerte i kupovali Support karte na kraju će imati lijepu kolekciju samoljepljivih sličica kojima će moći dokazati da su bili tu kad je trebalo biti.

Pročitaj i ovo:  Nervochaos i Violentor u julu u Bosni i Hercegovini

Kupovina Support karte je najbolji način da podržite ISK i bendove koji će svirati.

Dijelite ovaj članak i vidimo se 26. marta!

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI