Skinfather – None Will Mourn

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Jedna dobra stvar vuče drugu, barem je tako u slučaju mog otkrivanja Skinfathera. Postavivši na svoj Facebook zid novu pjesmu Vallenfyrea, prijatelj mi je preporučio da čujem i Skinfather; singl “Drown in Black” bio je sasvim dovoljan razlog da se bacim u pretraživanje bespuća interneta za podacima o Skinfatheru. Nakon dva EP izdanja i obrade Dismembera (i krađe imena, kad smo već kod toga), bend je snimio album “None Will Mourn” koji je objavila izdavačka kuća Streetcleaner Records. Sudeći po natpisima na internetu, ta izdavačka kuća je ime, barem među modernim klincima jer iza nje stoji Todd Jones iz Nailsa koji su sasvim hip u današnjem svijetu ekstremne muzike. Što se mene tiče,veoma dobro jer Skinfather zaslužuje dobru promociju.

Ne bih puno pogriješio kada bih “None Will Mourn” nazvao albumom hardcore klinaca koji sviraju death metal. Vjerujem da neki od vas već razignirano dižu ruke i udaraju se po čelu jer su očekivali neki death metal. Poenta priče je  – Skinfather ne samo da donosi death metal, već sviraju death metal baš kako treba i kako znaju.

Hardcore utjecaji na “None Will Mourn” su i više nego očiti, ima tu tih modernih hardcore utjecaja što ponovo nije loša stvar ako se ukomponuje dobro jer su moderni coreri sve to pokrali od metalaca, zato i nije čudo da danas neka grupe svoju muziku u neznanju nazivaju hardcoreom, a zapravo sviraju najobičniji metal. “None Will Mourn” zvuči kao pogana kombinacija Šveda i Amera, u potpunosti bazirana na mid-tempu i riffu, jednostavnosti i vožnji. Džn-Džn u bespovrat poduprt je sjajnim zvukom duple bas pedale koja vozi li vozi, a bendu nije strano ni opaliti krug atmosferičnih i jednostavnih riffova koji će vam natjerati osmijeh na lice ukoliko volite recimo Death Breath – pjesme “Ataraxia” i već spomenuta “Drown in Black” su najočitiji primjeri toga.

Pročitaj i ovo:  SAWA Fest 2022, drugi dan: Vječna vatra punka!

Neko će reći hardcore, ja ću reći – metalčuga kako treba. Skinfatherov “None Will Mourn” je teškaški death metal, najpogodniji za kakvu dobru tjelovježbu, bilo da se vaš izbor svodi na trčanje ili skakanje i benganje sve do granice lomljenja vrata.

Skinfather – None Will Mourn
2014 / Streetcleaner Records
Website benda

http://www.youtube.com/watch?v=CxX6PoNJDeo

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI