Shadows in The Crypt – Cryptic Communications

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Neka mi oproste bolji i kompetentniji poznavatelji black metala, ali ja kad čujem da neko svira black metal u Sjedinjenim Američkim Državama, veoma često se počnem smijati. Znam, znam, nije u redu, nije profesionalno i na samom kraju nije ni objektivno, ali SAD mi nikad nisu pružile priliku i argument da ih ozbiljno shvatim kao teritoriju black metala.

Sasvim neočekivano, u sanduče mi je sletio album “Cryptic Communications” američkog black metal benda Shadows in The Crypt. Moj prvi susret sa muzikom ovog benda prošao je u zaista ugodnoj atmosferi.

Momci sviraju poprilično tradicionalan i sirov black metal koji nimalo ne odskače originalnošću od ostatka black metal scene, ali isto tako ne gube nimalo ni na kvaliteti – riffovi su na mjestu, zujanje je tu, sve zajedno u paketu zvuči jako zlokobno. Sad, veliki plus ovog izdanja su pored klasičnih visokih black metal vokala i određena vrištanja koja me nevjerovatno podsjećaju na onu školu death metala koju predvodi moćni Impetigo. Onda odjednom uleti horsko pjevanje koje nije smorno, veoma je kratko i daje štih cijeloj priči. Sve je horroristično, kao da je neko snimio black metal album baziran na stripovskoj, EC Comics atmosferi – stari horror, najbolji horror.

Ukoliko volite black metal, a nije  vam mrsko čuti ni nešto što je poprilično u jednu ruku i smiješno i simpatično, ali ne omalovažavajuće za cijelu priču, probajte sa novim albumom Shadows in The Crypta. Sjajno je što je cijeli album dostupan po cijeni koju sami odredite i to bez minimuma na oficijelnoj Bandcamp stranici grupe. Sumnjam da ćete se pokajati.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Shadows in The Crypt
Ime izdanja: Cryptic Communications
Izdavač: Horror Pain Gore Death Productions
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://shadowsinthecrypt.bandcamp.com

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content