Fetus Stench – Stillbirth

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Švedski Fetus Stench svira death metal, ali pazi sad! Zaboravite na Entombed/Dismember kopiranje, Fetus Stench je puno brutalniji. Ovaj trio iz Karlstada potpisao je ugovor sa izdavačkom kućom Abyss Records koja je 2012. godine objavila njihov debitantski uradak “Stillbirth”.

“Stillbirth” posjeduje kvalitetu i to je neminovno, sam bend čine članovi koji su već kalili čelik u underground bendovima, pogotovo bubnjar Emil, član Blood Red Thronea. Kvalitet se očitava u dobrim riffovima, u sasvim solidnom vokalu, u energiji koju bend ispoljava kroz svoje numere.

No najveći problem, boljka koja ubija “Stillbirth” je to što je ovaj album ravan. Jedna ravna linija od početka do kraja, jednostavno nema nikakve razlike u pjesmama. Tu i tamo pokoja dionica na gitari trzne slušatelja i kaže hej, ovo je, ako nisi primjetio, nova pjesma, ali pored toga cijeli album je jedna čorba svega i svačega bez smisla i reda. Jednostavno, ne pomaže ni činjenica da je lirička tematika, naslovi pjesama, kao i sami vizuelni identitet cijelog izdanja već  odavno prežvakana tema.

Nekome će se svidjeti, ja jednostavno nisam pronašao ništa za sebe na ovom izdanju.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Fetus Stench
Ime izdanja: Stillbirth
Izdavač: Abyss Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: https://www.facebook.com/fetusstench

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content