Rubufaso Mukufo – Remolab

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Svi vi koji pratite i čitate ISK Webzine (malo vas je, ali niste vjerni) sigurno ste imali priliku upratiti češki grindcore bend Rubufaso Mukufo i opise njihovih izdanja na našim stranicama. Dosad smo pisali (pisao) o dva split izdanja RM-a i to sa bendovima Opitz i Destructive Explosion of Anal Garland i oba izdanja su recenzentu, tj. meni ostala u veoma lijepom sjećanju i rado ih zavrtim.

Ono što me je posebno obradovalo je samostalni album Rubufasa, album gdje se dijete nedavno preminulog Cerebral Turbulencyija razmililo po dvadeset i četiri minute ekstremnog grindcorea.

Remolab je debi album Rubufasa Mukufoa i muzički se nisu promjenili u odnosu na split izdanja, ali i veoma puno podsjećaju na premili nam Cerebral Turbulency. U laboratoriji se skuhalo četrnaest pjesama koje su, u nedostatku boljeg pojma, VRH.

Kombinacija tekstova na češkom i engleskom koji su otpjevani na različite načine na muziku koja se najlakše može opisati kao grindcore koji će izazvati hiperventilaciju u vašim tijelima, jednostavno ćete prestati disati i pasti u nesvijest od brutalnosti, brzine i jačine njihovog zvuka.

Ovo je jedan od najboljih čeških grindcore albuma ikad, vokali, aranžmani, zvuk – sve je onako kako bi trebalo biti. Ne preporuka, nego pod moranje!

COVER ART:


INFO:

Ime benda: Rubufaso Mukufo
Ime izdanja: Remolab
Izdavač: Khaaranus Productions
Godina izdanja: 2010
Website benda: www.myspace.com/rubufasomukufo

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI