Revolting – Hymns of Ghastly Horror

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Tužna je činjenica da se Revolting na našem i vašem omiljenom web magazinu spominje samo dvaput, veoma šturo: u intervjuu sa Billyijem, vlasnikom i osnivačem Razorback Recordsa, kao i u Top 10 sekciji gdje je jedan od njihovih albuma uvršten u Top 10 izdanja 2010. godine našeg nekadašnjeg saradnika Borisa.

Činjenica je tužan jer je Revolting od svog postanka 2008. godine vođen čovjekom koji ponosno nosi pseudonim Revolting Rogga, a koji se pod ovim ili drugim pseudonimima pojavljivao i muzički izražavao i u bendovima Swarming, Bone Gnawer, Carve, Those Who Bring The Torture i mnogo drugih, te je jedna od najvažnijih figura današnje škole švedskog death metala. Još tužnije je što je Revolting jedan od najdugovječnijih projekata iza kojeg stoji Rogga, a u četiri godine postojanja snimljena su četiri albuma, od kojih je najnoviji ovaj o kojem upravo čitate.

Ako imate fetiš prema američkom, ali i evropskom, naročito talijanskom horror filmu osamdesetih, svaki album Revoltinga je kao naručen za vas. “Hymns of Ghastly Horror” sa svojih devet himni nije nikakva razlika, pa će ljubitelji te kinematografije koja je nerijetko silovana od strane Hollywooda danas kroz sistem remake izdanje odmah po naslovima pjesama zaključiti koji filmovi su poslužili za inspiraciju Revoltingu.

Muzička podloga je također nastavak priče Revoltinga: bučan, prljav i sladak staroškolski švedski death metal. Nema tu ništa novo, ali je i dalje veoma slušljivo; pod uslovom da volite ovakve priče.

Uz studiozno slušanje ovog izdanja i ponavljanje, tj. preslušavanje prva tri albuma, usudim se reći da je muzički, tekstualno, konceptualno i produkcijski ovo najpotpunije izdanje Revoltinga, album koji savršeno uobličava priču benda koja stoji na temeljima švedskog death metala i horrora osamdesetih već četvrtu godinu.

Pročitaj i ovo:  Izvještaj iz AG-a: Djent, melodičnost i videoigre

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Revolting
Ime izdanja: Hymns of Ghastly Horror
Izdavač: FDA Rekotz
Godina izdanja: 2012
Website benda: Revolting Facebook

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content