Reviolence – Modern Beast

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ime benda Reviolence poznato mi je od 2008. godine kada je bend slao link za besplatno skidanje svog EP-ja “Violent Phoenix”. Ruku na srce, da budem iskren – uopšte se ne sjećam kako je zvučao taj EP. No dobih nedavno njihov debi album “Modern Beast” iz 2010. godine i podsjetih se na ove brazilske hevijanere.

Preslušah “Modern Beast” podosta puta kako bih stekao pravi utisak o ovom albumu i kako bend ne bih zakinuo o svoje iskreno mišljenje o njihovoj muzici. Kao prvo, smatram da bi manje bolje razrađenih pjesama na albumu imalo jači efekt nego čak njih trinaest. Reviolence je bend koji zaista zna svirati, imaju talenta, imaju smisla, ali ovaj album sam od sebe, kada ga gledaš kao izdvojenu cjelinu izgleda kao ”Vodič kroz heavy metal riffove i stereotipe za početnike”. Ništa, ali ama baš ništa me na albumu nije trznulo da se okrenem i kažem čovječe, ovi ga satraše.

Sve što sam čuo mi je ili već poznato ili dosadno jer nisam prevelik ljubitelj ovakvih bendova. Sve mi zvuči ko Iron Maiden, Iced Earth, kao imenuj-neki-njemački-heavy-metal-bend. Uzmeš generični heavy metal, pomješaš ga sa povremenim uletima thrasha, imaš vokala koji ga izvlači na svakoj pjesmi na identične načine, gitaristu koji satra i dobiješ “Modern Beast” koji je dokaz da bend i dobru muziku ne čine dobri muzičari nego ljudi sa idejama.

A sad mali disclaimer… ja mogu pisati šta hoću i koliko hoću, no to me ipak ne čini kompetentnim za mnoge stvari. Meni se recimo uopšte ne sviđa “Dystopia” benda Iced Earth dok se većina metalaca kune u taj novi album američkog benda. Zato i dajte priliku Reviolenceu (još ako volite Iced Earth…). Moguće da ćete me nazivati budalom još jednom… sa punim pravom.

Pročitaj i ovo:  Izvještaj: Ofsajd i okupljanje punk gerijatrije

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Reviolence
Ime izdanja: Modern Beast
Izdavač: Marquee Records
Godina izdanja: 2010
Website benda: http://www.reviolencemetal.com/

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI