Losna – Distilling Spirits

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

U narednih nekoliko dana (ili sedmica, zavisi koliko budem lijen) imat ćete prilike čitati na ovim stranicama recenzije izdanja brazilskih bendova. Čak devet bendova poslalo je svoje albume za recenziju, pa sam posvećen tome. Prvi je na redu “Distilling Spirits”, album benda Losna.

Kada dvije sestre skontaju bubnjara i naprave bend u Brazilu, dobijete Losnu. Njihov drugi album je “Distilling Spirits” i očekivao sam ovakav zvuk i stil od jednog brazilskog podzemnog thrash benda. No neću lagati da se nisam i iznenadio u nekoliko navrata dijelovima ovog albuma.

Losna svira bazični thrash metal, bez puno filozofije i razmišljanja. Gitare prže, bas radi svoj posao i sve to je odrađeno kako treba. Ono što nervira je prilično dosadno i neinventivno bubnjanje, tj. konstantno i neumjereno korištenje duple bas pedale na pjesmama. Ono što usrećuje je glas pjevačice Fernande koja prangija bas. Cijeli album je u mid-tempo fazonu i meni bi recimo sjajno legao da sam vozač, nekako mi se uklapa u sliku da slušam album i pičim po auto-putu. Pored thrash metal influenci, osjeti se i čuje dosta rock’n’roll momenata što je dodatni plus.

Da sve skratimo i sumiramo, Losna je snimila kul albumčić koji nikako nije materijal za album godine, ali nije ni smeće neslušljivo.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Losna
Ime izdanja: Distilling Spirits
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2011
Website benda: http://www.myspace.com/losnathrash

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content