Ramallah – Kill A Celebrity

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Sigurno svi znate onaj osjećaj kad slušate neki album po prvi put i znate da je TO TO. E, to je slučaj sa ovim albumom. Ramallah je razbijačina na kvadrat.

Legendarni Rob ”White Trash” Lind iz benda Blood For Blood (ko zna, zna, ko ne zna, naučit će) donosi nam još jedan album koji je ustvari bolna slikovnica svjetske svakodnevnice. Kombinirajuci agresivnost HC-a i ubojitu preciznost metala, Ramallah je istina našeg svijeta, ubijanja, apatija, i netrepeljivost.

Svaka pjesma govori ne o nekom drugom, govori o nama samima, ljudskoj prirodi i želji da istrijebi. Ovaj album je udarac direktno u muda sistema, rušenje zidova i vela šutnje. Lind pjeva o kosturima iz ormara, o skrivenim ljudskim porivima i bolesnim umovima, umovima koji pritiskom dugmeta ubijaju i tjeraju u egzodus hiljade duša. Govori o ljudima koji siluju, nanose bol, i ne kaju se.

Ramallah je automobil čije je gorivo ljudska priroda, i ovaj bend donosi sjajan metalcore obliven sjajnim lirikama.

Kratka recenzija? Nemam vam ništa više reći, osim da je ovo album koji je svojevrsna katarza, kroz filter koji mladima najviše odgovara, a to je muzika. Ovo je album kontrolisane mržnje usmjeren na dosadašnje lovce, sada žrtve Rob Linda.

Želite znati ko ste? Poslušajte Ramallah.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Ramallah
Ime albuma: Kill A Celebrity
Izdavač: I Scream records
Godina izdanja: 2005
Website benda: http://www.myspace.com/ramallah
Recenzent:
Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI