Master – 4 More Years Of Terror

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Master je stvarno jebeni gospodar Death metala! Legendarni Paul Speckmann i njegov najaktivniji bend Master izdali su novo izdanje pod nazivom ”4 More Years of Terror”. Da li je ovo neko zlokobno predskazanje, pošto je Paul poznat po kritikovanju američke politike, ostaje da se vidi…

Ali, to sad uopšte nije važno! Važno je da imamo stvarno jedno novo remek djelo u žanru death metala, djelo koje je tako slušljivo, da i ovaj sat vremena (što je inače, jako dobra minutaža) vrlo brzo prođe. Paul Speckmann zna recept uspjeha: dosta je zavrzlami, ”deduša” treba da udara pravac šakom u glavu, i taj recept, kao i žličica Vegete, dodani su na ovaj album.

Daleko od toga da je pojednostavljenim death metalom ala Bolt Thrower (a svi znamo da je Bolt majka majki) Paul pokazao da mu članovi benda ne znaju svirati, kao što su mnogi zli jezici na internetu progovorili poslije slušanja ovog albuma. Master je samo pokazao da jednostavnim i slušljivim melodijama može privoliti ljude da uživaju, bez potrebe za nekim pretjerano kompilikovanim solo dionicama, iako i soloa ima dovoljno za svakoga (osim za prog fanatike).

Jednostavnost je vrlina majstora (Mastera), ovaj album obiluje sjajnim gitarskim riffovima, koje, kako je i sam Paul nekad spomenuo, pomalo znaju podsjećati na Motorhead i Venom. Ali samo ponekad, moramo se držati etikete koju ovaj album nosi, a to je death metal.

Iskreno govoreći, ovaj album nema neku umjetničku vrijednost, pa makar se sad vi na glave nasadili, ali je sjajan primjer odličnog i furioznog death metala sa, bar meni lično, odličnim tekstovima. Poslije ”Spirit of The West” koji mi se i nije toliko svidio, Master se vratio i dokazao da je još uvijek gazda!

Pročitaj i ovo:  Izvještaj: To Be Punk 2023, prva noć

P.S. Ako vam se učinilo da ne radim recenziju Masterovog albuma, već Paula Speckmanna, to je zbog neizbrisive činjenice u mojoj glavi da je Paul = Master i da je, logično, Master = Paul.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Master
Ime albuma: Four More Years Of Terror
Izdavač: Twilight Records
Godina izdanja: 2005
Website benda: www.master-speckmetal.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content