Radiation Sickness – Reflections of a Psychotic Past

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Tačka u kojoj počinje historija američkog Radiation Sicknessa je ostala iza čovječanstva, negdje u drugoj polovici osamdesetih godina. Bend je uprkos mnogim problemima više ili manje uspješno radio do 1992. godine kada su prestali sa aktivnim funkcionisanjem, ostavivši u amanet više demo i EP snimaka. 2010. godine oformili su se zbog jednog koncerta, a zapravo je jedna svirka označili nastavak karijere jednog od najboljih američkih underground bendova za koji nikad prije niste čuli.

Prošle godine, svjetlo dana ugledao je prvi album benda ikad, “Reflections of a Psychotic Past” na kojem se nalaze nove pjesme, ali i cjelokupan materijal sa EP izdanja “The Other Me – A Journey Into Insanity” iz 1990. godine.

Radiation Sickness svira metal. Ni više ni manje nego mrljav, faličan, ODLIČAN metal, metal bez moderne produkcije, metal sa pjesmama koje volite slušati, metal sa pjesmama čije tekstove tabirite i urlate. Ako ćete poželjeti pobliže klasificirati ovaj album, onda ćete ga ubrojati u kategoriju death metal / crossover thrash albuma, ali ovaj zvuk kada je sviran, niko muziku nije dijelio na žanrove. Niko. Dakle, vraćamo se na to da je ovo metal. Kakav je bio i kakvog nikad neće biti dosta.

Produkcija je također stvar nekog drugog vremena, prljavo, mrljavo, kasetaški i amaterski, ali u skladu sa cjelokupnom svirkom benda i više nego odlično.

“Reflections of A Psychotic Past” zapravo predstavlja spomenik polumrtvoj sjajnoj američkoj metal sceni osamdesetih. Današnja generacija mlađih i starijih koji hoće plastiku neće vidjeti ništa u ovom albumu. No ako volite svoj metal u originalnoj, podzemnoj formi, ovo je preporuka zlata vrijedna. Dođete mi pivo.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Radiation Sickness
Ime izdanja: Reflections of a Psychotic Past
Izdavač: Abyss Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: https://www.facebook.com/RadiationDoug

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

1 komentar

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content