Prvo zagrijavanje za SMF 2012: promocija novog izdanja benda ToxicDeath i povratak zagrebačkog Usuda!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Treće izdanje Sarajevo Metal Festa je sve bliže i bliže i iako će i SMF Promotions dati sve od sebe da vjernim ljubiteljima metal zvuka podari najžešće i najkvalitetnije izdanje od rađanja festivala 2010. godine, svirke na kojima ćemo se zagrijati za SMF 2012 nisu na odmet, zar ne?

Prva takva svirka desit će se trećeg marta 2012. godine u sarajevskom klubu „AG“ gdje će tuzlanski death metal giganti ToxicDeath koncertno promovisati svoje novo izdanje, EP „Techniques of Darkness“!

Death metal bend ToxicDeath oformljen je 2000. godine i već dvanaest godina slove za neprikosnovene kraljeve death metala u Bosni i Hercegovini. Savršen spoj tehničke potkovanosti i brutalnosti koja je karakteristična za death metal donio im je ovu titulu. 2004. godine sami su snimili i objavili debi album „Contamination“ koji je hvaljen od publike i kritike, a 2012. godine stiže nam i „Techniques of Darkness“.

Ovaj EP sadrži šest novih pjesama benda ToxicDeath i predstavlja uvertiru za drugo studijsko izdanje benda koje će biti objavljeno nakon pregovora sa zainteresiranim izdavačkim kućama.

Specijalni gosti na promociji novog studijskog materijala benda ToxicDeath su povratnici u Sarajevo koji su se sarajevskog i bh publici predstavili prije više od šest godina na United Forces Festivalu 2005. godine – u Sarajevo se vraća zagrebački death metal trio USUD!

Osnovani 1999. godine, Usud sa tri člana uspijeva u onome u čemu ne uspijevaju bendovi ni sa četiri ili pet članova: kreirati fantastičnu, zlu atmosferu death metala, sonično ludilo kakvo rijetki bendovi uspijevaju pokrenuti svojom živom, ali i studijskom svirkom. Jedan su od rijetkih regionalnih bendova koji su se USUDili pjevati na domaćem jeziku i koji nisu ni u jednom trenutku spali pod bilo kakve točkove trendova, a dva studijska ostvarenja „Usud“ i „Creator’s Sorcery“ smatraju se jednim od najboljih death metal ostvarenja sa ovih prostora. Više od šest godina čekalo se na povratak Usuda u Bosnu i Hercegovinu, te će njihova svirka sa ToxicDeathom zaista biti metal poslastica koju ne smijete propustiti!

Više informacija o bendovima potražite na:

https://www.facebook.com/pages/Usud/111724748911958
https://www.facebook.com/toxicdeath.band

Vidimo se u klubu „AG“, 3.3.2012. godine na prvom SMF2012 Warm Up-u!

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content