Objavljena imena prva dva benda Sarajevo Metal Festa 2012!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

SMF Promotions ima veliku čast najaviti prva dva imena ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Metal Festa koji će se održati 7.4.2012. godine u Amfiteatru Doma mladih u Sarajevu – to su banjalučki As I Fall i sarajevski Hellride!

SMF 2012 će svojim nastupom otvoriti sarajevski stoner/sludge/southern metal bend Hellride čiji je muzički izraz okarakterisan od strane članova benda kao Bosnian rough metal from hell. U kratko su vrijeme izazvali veliko interesovanje lokalne i regionalne publike koja voli muziku bendova kao što su Black Label Society, Crowbar, Down, Corrosion of Conformity, Metallica i The Allman Brothers Band.

Osnivači benda Hellride su gitarista Mirza Ćorić i basista Emir Saračević koji su svirali ili još sviraju u sarajevskim bendovima GNU!, Snake Eater, Machines of Hate i Deus Ex Carousel. Počeci Hellridea datiraju u decembar 2010. godine kada su Emir i Mirza počeli snimati prve demo snimke. Pridružili su im se i Damir Zirojević (također u bendovima Dozer i Polaroid Trip) na mjestu bubnjara, Perica Bruić (pjeva i u bendu Arhe) kao vokal, a ulogu drugog
gitariste preuzeo je Gligor Popović iz sarajevskih bendova Snake Eater, Deus Ex Carousel i Ofsajd.

Osjetite vrućinu pustinje, brujanje motora i okus whiskeya i prašine na usnama kada Hellride otvori ovogodišnje izdanje Sarajevo Metal Festa!

Više infomacija o Hellrideu potražite na njihovoj oficijelnoj FB stranici.

Iz Banja Luke na Sarajevo Metal Fest 2012 stiže mladi i perspektivni metalcore sastav As I Fall koji je kao naručen za sve ljubitelje modernog metal izraza. Njihova priča započinje u maju 2009. godine kada se vokal benda Dario Glavonjić pridružuje gitaristi Draženu Kecmanu, basisti Miroslavu Goluboviću i bubnjaru Žarku Ježu koji su prije toga svirali
moderni metal u bendu Ixodes. Pored navedene postave, drugu gitaru u bendu svira Nikola Mijović.

2010. godine u smederevskom studiju „Parodox“ snimaju svoje prvo izdanje, EP nazvan „Memory of a Cold Day“ koji je postavljen na besplatan download, a koji im donosi sjajne ocjene, kako publike, tako i medijskih sfera. Blistav trenutak u karijeri As I Falla je pobjeda na zaječarskoj gitarijadi gdje su se takmičili sa još jedanaest bendova.

Pročitaj i ovo:  Moca i Biznismeni objavili novi singl "Riječ"

Bend trenutno radi na pjesmama za svoj prvi cjelovečernji album, a dolazak na Sarajevo Metal Fest 2012 je sjajna prilika da vidite i čujete soničnu energiju poznatu kao As I Fall!

Više informacija o As I Fallu potražite na njihovoj oficijelnoj FB stranici.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI