Promocija albuma ''Reflections of Fire'' Silent Kingdoma

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Nakon dvije godine rada na novom, drugom full lenght izdanju, sarajevski black metal bend Silent Kingdom izdao je svoj novi album pod nazivom ”Reflections of Fire: The Journey”. U petak, 27. januara 2006. godine, Kingdomovci su održali prvu live prezentaciju pjesama sa novog albuma, a dva dana kasnije, u nedjelju, održana je i press konferencija za novinare.

Moram reći da sam stvarno zadovoljan i sretan što scena postaje sve jača i jača. Konferencija je bila skromna (ustvari, nije je ni bilo u oficijelnom obliku), novinari (Ekipa The Aebyssa i ja, iz ISK Webzinea) i prisutni su mogli čuti kompletan novi album. Profesionalnost je ono što je krasilo ovu konferenciju. Postojao je spisak sa imenima ljudi, tako da za vrijeme konferencije nije bila gužva, tu su se pored novinara našli i uži prijatelji benda, i atmosfera je bila krajnje prijatna. Osjećaj da si na nekoj solidnoj, svjetskoj premijeri, upotpunio je Walk Records, ponudivši novinarima ”Silent Kingdom Band Info”, tekst sa pregledom diskografije, biografijom albuma, slikom i logoom, te je svaki novinar imao priliku da dobije i sampler CD na kojem su se našle pjesme sa već izdatih i ”soon to be released” Walk izdanja.

Album ”Reflections of Fire: The Journey” je izašao u izdanju Walk Recordsa u dvije varijante: normalnoj, i limitiranoj, koja dolazi u duplom izdanju, sa drugim diskom koji je pun neobjavljenih pjesama, galerija fotografija, wallpapera i sitnih stvarčica koje svi volimo.

Negdje oko 21 sat, prisutnima se obratio i mastermind benda, Amir Hadžić, koji se kratko zahvalio svim prisutnim ljudima i svima koji podržavaju scenu. Od ”normalnog” pressa (npr. Avaz, Oslobođenje, Max Magazin, Gracija, šta god, majko mila, nabrajam ih redom) se niko nije pojavio, barem koliko se meni učinilo. Još jedan dokaz koliko javnost obraća pažnju na mlade bendove i zaista sjajne uratke koje mogu slobodno komparirati svakom svjetskom metal izdanju. Usrdno se nadam da će i ostali bendovi širom Bosne i Hercegovine slijediti primjer Silentovog marljivog rada, truda i zalaganja, te da će nam pružiti priliku da se upoznamo i sa njihovim radom na ovako prigodan način. Uskoro će na ISK Webzineu biti postavljena i čitava galerija fotografija sa ovog događaja..

Pročitaj i ovo:  Jedan dan Kaleidoskopa: Vrijedilo je!

P.S. Ekipa ISK Webzinea, ustvari ja, zamjeram nedostatak švedskog stola sa originalnim visočkim produktima. Ali album je dobar, tako da ste dobro prošli…:)

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content