Piranha 3DD

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

U ovim vrelim džehenemskim danima pogledao sam jako vreo film, nastavak atrakcije od prije dvije godine, opet sa 3D izdrkavanjima i sa već provjerenim fazonima. Remake klasika iz 1978. godine, ali u tri dimenzije, “Piranha 3D” je bio solidna kino zabava u kojoj je zasigurno uživala skupina koja se pali na trash animal attack filmove sa izrazito crnim humorom. Ne bi to bilo to, da se ne snimi nastavak i to sa ultra glupim imenom.

Ovako, odmah da se razumijemo – ovo je jedan od najblesavijih, najtrashy i najbezveznijih novijih filmova! Očigledno je filmski serijal “Feast” izvršio ogroman utjecaj, ali krajnji rezultat je užasan. Priznajem da s vremena na vrijeme volim pogledati crnohumorni animal attack kakav je “Lake Placid”, ali ova smijurija se jednostavno više ne može svrstati u tu kategoriju. Ovo je neki novi hibrid soft pornića, američke teen komedije ala “American Pie” sa dosta američkog pop/punka, i naravno – masovna gore makljaža.

Film se pričom nadovezuje na prethodnika “Piranha 3D”, samo što su ovaj put pirane iz jezera dospjele u novoizgrađeni vodeni park. Ne želim ni spomenuti način na koji su dospjele u bazene, to tek trebate vidjeti. Ovo govno od filma zapravo sasvim solidno počinje, gdje na početku možemo vidjeti filmsku legendu Garyija Buseyija, koji filmu neznatno podiže kvalitet samo svojom originalnom pojavom i upečatljivom glumom.

Zatim počinje redaljka iritantnih likova kakvi su korumpirani mladi policajac koji tu i tamo zapali joint na partyju, djevica, šmokljan… Priča je debilna, gluma još debilnija, scene su za popizdit, pa dobro šta onda valja u ovom filmu?

Baš te nebrojane bedastoće u određenim momentima filmu daju taj trash šmek koji poprilično funkcioniše. Brojne golišave scene, ekran preplavljen sisama i guzicama, pirane koje otkidaju penise, zavlače se u dupe, sakati ljudi plivaju po krvavim bazenima, lete glave, noge… i odjednom uskače David Hasselholff koji glumi – samog sebe! U slowmotion stilu “Baywatcha”, spašava klinju iz bazena i govori sam sebi nešto u stilu “Jebo te, pa ja sam uspio spasiti nekoga u stvarnosti”.

Pročitaj i ovo:  The Last of Us: Dobra serija, puno bolja igra

Kome će se ovako nešto svidjeti? Samo teškim manijacima koji lude za ovakvim zabavama.  Volite “Feast”? Onda probajte s ovim novim piranama. Meni nisu sjele, mada sam se na momentima zabavio.  Sljedećem susreut s piranama nadam se u muzičkom okruženju, tj. ako devetog jula u Amfiteatru sarajevskog Doma mladih Exodus bude prašio legendarnu “Piranhu”! Vidimo se!

Dobre strane: trash fazoni, gomila sisa i guzica, gomila krvi

Loše strane: sve ostalo (CGI pirane i krv, gluma, scenarij, likovi)

COVER ART:

INFO:

Zemlja: Sjedinjene Američke Države
Godina: 2012
Režiser: John Gulager
Glumci: Danielle Panabaker, Matt Bush, David Koechner, David Hasselholff

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI