Piranha 3DD

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

U ovim vrelim džehenemskim danima pogledao sam jako vreo film, nastavak atrakcije od prije dvije godine, opet sa 3D izdrkavanjima i sa već provjerenim fazonima. Remake klasika iz 1978. godine, ali u tri dimenzije, “Piranha 3D” je bio solidna kino zabava u kojoj je zasigurno uživala skupina koja se pali na trash animal attack filmove sa izrazito crnim humorom. Ne bi to bilo to, da se ne snimi nastavak i to sa ultra glupim imenom.

Ovako, odmah da se razumijemo – ovo je jedan od najblesavijih, najtrashy i najbezveznijih novijih filmova! Očigledno je filmski serijal “Feast” izvršio ogroman utjecaj, ali krajnji rezultat je užasan. Priznajem da s vremena na vrijeme volim pogledati crnohumorni animal attack kakav je “Lake Placid”, ali ova smijurija se jednostavno više ne može svrstati u tu kategoriju. Ovo je neki novi hibrid soft pornića, američke teen komedije ala “American Pie” sa dosta američkog pop/punka, i naravno – masovna gore makljaža.

Film se pričom nadovezuje na prethodnika “Piranha 3D”, samo što su ovaj put pirane iz jezera dospjele u novoizgrađeni vodeni park. Ne želim ni spomenuti način na koji su dospjele u bazene, to tek trebate vidjeti. Ovo govno od filma zapravo sasvim solidno počinje, gdje na početku možemo vidjeti filmsku legendu Garyija Buseyija, koji filmu neznatno podiže kvalitet samo svojom originalnom pojavom i upečatljivom glumom.

Zatim počinje redaljka iritantnih likova kakvi su korumpirani mladi policajac koji tu i tamo zapali joint na partyju, djevica, šmokljan… Priča je debilna, gluma još debilnija, scene su za popizdit, pa dobro šta onda valja u ovom filmu?

Baš te nebrojane bedastoće u određenim momentima filmu daju taj trash šmek koji poprilično funkcioniše. Brojne golišave scene, ekran preplavljen sisama i guzicama, pirane koje otkidaju penise, zavlače se u dupe, sakati ljudi plivaju po krvavim bazenima, lete glave, noge… i odjednom uskače David Hasselholff koji glumi – samog sebe! U slowmotion stilu “Baywatcha”, spašava klinju iz bazena i govori sam sebi nešto u stilu “Jebo te, pa ja sam uspio spasiti nekoga u stvarnosti”.

Kome će se ovako nešto svidjeti? Samo teškim manijacima koji lude za ovakvim zabavama.  Volite “Feast”? Onda probajte s ovim novim piranama. Meni nisu sjele, mada sam se na momentima zabavio.  Sljedećem susreut s piranama nadam se u muzičkom okruženju, tj. ako devetog jula u Amfiteatru sarajevskog Doma mladih Exodus bude prašio legendarnu “Piranhu”! Vidimo se!

Dobre strane: trash fazoni, gomila sisa i guzica, gomila krvi

Loše strane: sve ostalo (CGI pirane i krv, gluma, scenarij, likovi)

COVER ART:

INFO:

Zemlja: Sjedinjene Američke Države
Godina: 2012
Režiser: John Gulager
Glumci: Danielle Panabaker, Matt Bush, David Koechner, David Hasselholff

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content