Peta Hladnjača 10. i 18. maja u Sarajevu!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Festival Hladnjača održat će se po peti put. Ovogodišnje izdanje večeri apokaliptične muzike bit će održano u FIS Clubu Bock desetog i osamnaestog maja.

Uz rezidente eksperimentalne scene Bosne i Hercegovine, na ovogodišnjem izdanju Hladnjače publici će se predstaviti i gosti iz Holandije i Francuske.

Desetog maja u FIS Clubu Bock nastupit će Hermetic Brisk iz Bosne i Hercegovine i Svartvit. Hermetic Brisk je duo koji za sebe kaže da svira veoma čudnu space/noise muziku, a Svartvit su gosti iz Holandije, predstavnici harsh noise/HNW žanra u prvoj noći ovogodišnje Hladnjače.

Cijena ulaznice za prvu noć je 3 KM.

Drugu noć Hladnjače koja će se održati osamnaestog maja u FIS Clubu Bock nastupit će tri benda/umjetnika. Smrznik dolazi iz Bosne i Hercegovine. Static glitch, DIY elektronika i Harsh Noise Wall je ono što možete očekivati na nastupima Smrznika. Iz Francuske dolaze i bendovi Karcavul koji za sebe govore da sviraju kombinaciju doom/death/sludge metala, te UHL, sirovi francuski black metal punk.

Cijena karte za drugu noć je 5 KM.

Hladnjača se po peti put održava u organizaciji ekipe koja stoji iza dvije nepoznate, ali sjajne i uporne izdavačke kuće, Zvukovine i Mrtvaja Recordsa, čiji članovi već godinama potpomažu razvoj eksperimentalne scene u Bosni i Hercegovini.

 

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content