Noć death metala u AG-u, na Muzičkoj sceni Kaktus soft-punk i high voltage rock

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Zanimljiva koncertna ponuda večeras u Sarajevu.

U klubu AG, BHxHC Booking i SMF Promotions organiziraju noć brutalnog death metala gdje će se publici predstaviti mađarski bendovi Symphony of Symbols i Age of Agony, a podršku će im pružiti tuzlanski death metal benda Effigy. Symphony of Symbols osnovan je 1997. godine, a tek 2012. godine objavili su svoje debitantsko izdanje “Stupefying Beliefs”. Zanimljivo je da ovaj bend od 2010. godine predvodi Sándor Hajnali sa kojim smo radili intervju davne 2006. godine, ali razlog razgovora je bio njegov drugi bend, Gutted. Iako je ranije najavljeno da će na svirci svirati grupa Limb for Limb, oni neće doći zbog zdravstvenih poteškoća (lom ruke) jednog od članova benda, te Symphony of Symbols dolazi umjesto njih.

Age of Agony također stiže iz Mađarske, počeli su svirati 2002. godine, a otad su izdali tri studijska albuma, od kojih je posljednji “Machine of Hatred” objavljen 2011. godine.

Tuzlanski Effigy osnovan je 2006. godine, ali sa ozbiljnim radom počinju tek 2011. godine. Ovo im je prvo predstavljanje u Sarajevu.

Cijena ulaznice je 8 KM, a konzumacija od 3 KM je uključena u cijenu.

A ukoliko death metal nije u vašoj večerašnjoj sferi interesovanja, već želite da malo plešete, obavezno dođite do Muzičke scene Kaktus. Serija koncerata u maju počinje večeras nastupom grupa KZU Ole Ole PZU Oje Oje i Snake Eater u Amfiteatru Doma mladih. KZU Ole Ole PZU Oje Oje su jedan od najdugovječnijih travničkih bendova nove generacije, sviraju od 1998. godne, a kako sami kažu za sebe, sviraju soft-punk. Sarajevski high voltage rock Snake Eater je odavanje počasti rock’n’rollu u stilu bendova Turbonegro, Motorhead, Partibrejkersi, Airbourne i ostalih. Prvi album Snake Eatera “Dabar” dostupan je po cijeni koju sami slušatelji odrede, bez minimuma, dakle može i besplatno.

Pročitaj i ovo:  Billainov Fugitive premijerno na platnu kina Meeting Point!

Cijena ulaznice je 5 KM.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI