Heavy metal kriminal: Tim Lambesis tražio plaćenog ubicu, Allen West “kuhao” metaamfetamine

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Čini se da je kriminal u porastu u rock’n’roll krugovima ove sedmice.

“Dobri” kršćanin: Tim Lambesis

Lider benda As I Lay Dying Tim Lambesis koji je ISK publici možda poznatiji po bendu Austrian Death Machine uhapšen je pod sumnjom kovanja urote ubistva svoje bivše supruge. Lambesis, kako je objavio ured šerifa San Diega, a prenio CNN, je uhapšen nakon što je detektiva u civilu pokušao unajmiti da ubije bivšu suprugu. Detektiv je poslan od strane šerifovog ureda nakon što su ovi dobili informaciju da je Lambesis već i ranije tražio plaćenog ubicu za izvršenje ovog zadatka. Menadžment benda As I Lay Dying, kao ni izdavačka kuća nisu se obratili ljubiteljima benda povodom ovog slučaja.

Zanimljivo je da je u više navrata Tim Lambesis spominjao da su svi članovi As I Lay Dyinga kršćani, te da je dosta njihovih pjesama pisano iz perspektive vjernika.

Htio biti Heisenberg: Allen West

S druge strane, postoji mogućnost da će četrdesetipetogodišnji Allen West, član Obituaryija, Six Feet Undera i Massacrea, Lowbrowa i Southwickeda dugo vremena provesti iza rešetaka. Ovaj muzičar trenutno je zatvoren u zatvoru u Bushnellu u Floridi zbog sumnje da je učinio krivično djelo proizvodnje metaamfetamina (kristalnog meta)

West je zapravo nazvao 911 kako bi prijavio provalu, dvojicu muškaraca koji su mu upali u kuću. Policija koja je došla na mjesto zločina pronašla je Westa koji je inzistirao da policija pregleda kuću, kao i šumarak oko iste. Policajci su osjetili jak miris kiseline i u jednoj od kupaonica pronašli velike plastične boce iz kojih su virile tube, a iz kojih je sipala bijela materija koja se koristi za proizvodnju kristalnog meta. Daljnjom inspekcijom i pretragom, specijalni odjel policije pronašao je amonijum nitrat, sodijum hidroksid, kiselinu i trake litijuma, sve sastojke za proizvodnju amfetamina. West je uhapšen i trenutno je zatvoren, a kaucija iznosi 40.000 dolara.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »