Obavještenje: Radikalna promjena uređivačke politike ISK

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

izvan svake kontrole
Samo pozitivno: urednik ISK Arnel Šarić Sharan u novoj kancelariji veseli se novom usmjerenju portala

Nakon dvadeset godina kritičkog promišljanja o elementima rock’n’roll subkulture, uredništvo Izvan Svake Kontrole je donijelo odluku o promjeni uređivačke politike.

S obzirom da je vrijeme donijelo promjenu i da rock’n’roll scena više ne treba tradicionalne medije, ISK od danas postaje PR agencija čiji je cilj veća eksponiranost bh. bendova.

“Evolucija je prirodna pojava u svemu, pa i u novinarstvu. Nakon dvadeset godina novinarstva, prelazimo u domenu PR-a, što smo nekako oduvijek i radili, ali na drugačiji način, što danas i nije baš prihvatljivo. Želimo pozitivnim pristupom stvaralaštvu mladih ljudi da im damo podstrek u radu”, izjavio je osnivač ISK Arnel Šarić Sharan.

Pozitivne promjene naročito će osjetiti sarajevske grupe – ISK želi dati sve od sebe kako bi sarajevski bendovi bili zaštićeni od kritike, ali i zaborava, te time ojačati muzičku scenu.

ISK redizajn je u toku – jedan dio stranice ostat će arhiviran kao podsjećanje na ISK zaostavštinu. Više hiljada tekstova bit će kontrolisano od strane tima, te će se izbrisati svi tekstovi u kojima se kritički pisalo o muzičarima.

Ipak, dio važnih tekstova sa kritičkim stavovima neće biti izbrisan, ali će grupe o kojima se kritički pisalo moći platiti uslugu “revizije” koja uključuje objavljivanje pozitivnije slike, te slanje zahtjeva za brisanje stare i arhiviranje nove verzije teksta Googleovim web-crawling paucima.

ISK usluge neće se naplaćivati individualno, već će biti naplaćena godišnja članarina svim bendovima. Novi tekstovi o mladim grupama pisat će se u skladu sa uputama grupa, te će biti poslani na autorizaciju. Cijene ovih usluga prilagođene su bendovima koji počinju: bendovi koje čine srednjoškolci neće morati plaćati ništa. Studentski bendovi plaćat će ISK godišnju članarinu 50 KM po članu, dok će grupe u kojima sviraju zaposleni plaćati 100 KM po članu na godišnjoj bazi.

ISK članarina uključivat će i tekst dobrodošlice kojim se u pozitivnom svjetlu predstavlja bend, bez obzira na to da li postoji razlog za pisanje teksta.

Prijave su moguće već danas na e-mail urednika sharan@izvansvakekontrole.com. Molimo da u prijavi navedete ime benda, imena članova i podatke o njihovom statusu (srednjoškolci, studenti, zaposleni), dosadašnja izdanja.

Ukoliko se javljate za reviziju kritičkog teksta, molimo da stavite link na koji tekst mislite.

Neka nam je sretan novi početak!

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content