Noć posvećena Dimebagu u Sarajevu; u Šidu sutra šesto izdanje Metal Daya

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Večeras će se u sarajevskom klubu Cinemas (bivša Sloga) održati koncert u čast američkog gitariste Dimebaga Darella. Koncert je organizovan po uzoru na seriju koncerata u Sjedinjenim Američkim Državama koja nosi naziv “Ride for Dime”.

Na sarajevskom koncertu posvećenom Dimebagu zasvirat će groove/thrash metal bend BrainChain, heavy metal bend Hellride i švicarski Wardhill koji za sebe kažu da su mješavina hardcorea, punka, stonera i d-beata.

Hellride je za ovaj koncert uslišio molbe i zahtjeve ljubitelja, te spremio specijalni, super-povoljni merchandise – ako dođete na večerašnji koncert, moći ćete kupiti muške i ženske majice Hellridea za 10 BAM, Hellride tange za 5 BAM, Hellride naljepnice za 0,5 BAM i Hellride prišivače (patcheve) za 5 BAM. Ovo su specijalne cijene i vrijede samo za večerašnji koncert.

 

***

A u Srbiji, u Šidu, u sklopu manifestacije “Šidsko Kulturno Leto” bit će održano šesto izdanje open-air minifestivala Metal Day. Metal Day posvećen je promociji heavy metal kulture u Šidu i ovo je šesta godina održavanja, a po riječima organizatora, iz godine u godinu privlači sve veći broj ljudi zbog muzičke ponude Metal Daya, ali i činjenice da se Šid nalazi na tromeđi između Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, te je kao takav zanimljiv i privlačan za posjetu publici iz sve tri zemlje.

Ove godine na Metal Dayu će zasvirati novosadski Concrete Sun i War Engine, jagodinski Decrepancy (koji je svirao u Sarajevu 2011. godine) i beogradski Soul in Cage.

Ponudu da zasvira na Metal Dayu dobio je i sarajevski bend Motherpig koji je odbio istu zbog ulaska u studio četvrtog augusta gdje će snimati svoj drugi studijski album “Savršeni Krug”.

Vidimo se u Šidu na Trgu kulture sutra!

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content