Noć posvećena Dimebagu u Sarajevu; u Šidu sutra šesto izdanje Metal Daya

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Večeras će se u sarajevskom klubu Cinemas (bivša Sloga) održati koncert u čast američkog gitariste Dimebaga Darella. Koncert je organizovan po uzoru na seriju koncerata u Sjedinjenim Američkim Državama koja nosi naziv “Ride for Dime”.

Na sarajevskom koncertu posvećenom Dimebagu zasvirat će groove/thrash metal bend BrainChain, heavy metal bend Hellride i švicarski Wardhill koji za sebe kažu da su mješavina hardcorea, punka, stonera i d-beata.

Hellride je za ovaj koncert uslišio molbe i zahtjeve ljubitelja, te spremio specijalni, super-povoljni merchandise – ako dođete na večerašnji koncert, moći ćete kupiti muške i ženske majice Hellridea za 10 BAM, Hellride tange za 5 BAM, Hellride naljepnice za 0,5 BAM i Hellride prišivače (patcheve) za 5 BAM. Ovo su specijalne cijene i vrijede samo za večerašnji koncert.

 

***

A u Srbiji, u Šidu, u sklopu manifestacije “Šidsko Kulturno Leto” bit će održano šesto izdanje open-air minifestivala Metal Day. Metal Day posvećen je promociji heavy metal kulture u Šidu i ovo je šesta godina održavanja, a po riječima organizatora, iz godine u godinu privlači sve veći broj ljudi zbog muzičke ponude Metal Daya, ali i činjenice da se Šid nalazi na tromeđi između Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, te je kao takav zanimljiv i privlačan za posjetu publici iz sve tri zemlje.

Ove godine na Metal Dayu će zasvirati novosadski Concrete Sun i War Engine, jagodinski Decrepancy (koji je svirao u Sarajevu 2011. godine) i beogradski Soul in Cage.

Ponudu da zasvira na Metal Dayu dobio je i sarajevski bend Motherpig koji je odbio istu zbog ulaska u studio četvrtog augusta gdje će snimati svoj drugi studijski album “Savršeni Krug”.

Vidimo se u Šidu na Trgu kulture sutra!

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content