Needul Things – Dead Point

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Needful Things su još jedno blastbeat grind čudo iz Češke, koje je zasad okičeno samo jednim albumom, čiju recenziju upravo čitate, ali poslije slušanja ovog materijala iz 2005. godine, jedino što ćete imati reći je – hoću još!

Needful Thingsi kao svoje uzore navode Napalm Death i Nasum, i to se savršeno i osjeća u njihovom zvuku – savršena mješavina engleskog i švedskog grindcore nasilja sa začinom češke škole su ovaj album. Socijalne teme se ponovo provlače, a album je aranžmanski jedan od boljih grind uradaka koje sam čuo. Sampleova nema, ali to i nije loša stvar – jednostavno, bilo kakvi sampleovi i introi bi bili apsolutno bespotrebni, jer su NT album pravili po receptu ”Germ of Error” albuma Cerebral Turbulency-a – brzo, mahnito, ali i apsolutno slušljivo.

Produkcija mi se svidjela, dosta, dosta podsjeća na Napalm Death, i to na njihove starije dane, bez obzira što je ovo album mlađeg godišta. Naravno, da bi ostalo dosljedni svojim uzorima, ekipa je pored svojih autorskih pjesama, obradila i jednu stvar Napalm Deatha, koja je također na albumu.

Možda imam mali problem sa tim što sam stvarno zabezeknut poslije njihovog nastupa, na kojem su ODRALI kao životinje, i vjerujte, album je Mozart na 2 % jačine prema živom nastupu, ali je sjajan uvod ako imate priliku da ih pogledate uživo.

Stara formula, novi bend, nove pjesme i novi album. Ja se ne žalim…

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Needful Things
Ime albuma: Dead Point
Izdavač: Khaaranus Production
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.needfulthings.wz.cz
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI