Monsterworks – Man::Instincts

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Mislio sam da neću nikad saznati za bend koji snima više cjelovečernjih izdanja za manje godina od Suicidal Angelsa: četiri albuma za pet godina predstavljaju sasvim nevjerovatan naboj kreativnosti s obzirom koliko turneja ovaj bend radi svake godine. Sve dok nisam čuo za Monsterworks.

Ovi Novozelanđani sa adresom prebivališta u Engleskoj očigledno jedu amfetamine za doručak jer su u jedanaest godina nabrali sedam studijskih izdanja, a EP čiju recenziju trenutno čitate je zapravo najava novog, osmog izdanja. Možda procentualno Anđeli vode, ali skontajte opet  – Novi Zeland, jedanaest godina, sedam albuma!

Novi EP je moj prvi susret sa bendom iz zemlje Braindeada i Bad Tastea, a na njemu se nalaze tri pjesme koje su, malo je reći odlične. Krenimo od vokala… možda ćete biti zabezeknuti činjenicom da je jedan vokal u igri kada je u pitanju Monsterworks, ali ono što čujete je fantastična mješavina painkillerovskog Halforda, heartworkskog Walkera, visokog King Diamonda, kao i standardizovanog clean dopjevavanja. Ostavljam vama na čast da otkrijete šta vi čujete u tom dijelu ovog EP-ja.

Muzički, tri pjesme zadaju opasnu glavobolju svim ljubiteljima žanrova i katalogizacije, tako da se široki spektar utjecaja kreće u domenima thrasha, heavyija, blacka, rock’n’rolla, svega pomalo, ali PAMETNO ukomponovanog!

Bezveze je i izlišno dalje trubiti o tri pjesme jer mi se jednostavno ne da ponavljati. Ako je ovo Monsterworks i na prijašnjih sedam albuma, ovaj bend je ni više ni manje nego ogromno i nepravedno skriveno iznenađenje ove zadnje dekade metala. Ove tri pjesme su položile. ODLIČAN EP!

A znate li šta je bolje od ove recenzije? Činjenica da je “Man::Instincts” dostupan za besplatan download na http://mortalmusic.bandcamp.com!

Pročitaj i ovo:  ISK Top 10: Najbolja izdanja 2023. godine (Đorđe Ilić)

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Monsterworks
Ime izdanja: Man::Instincts
Izdavač: Mortal Music
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://www.facebook.com/monsterworks

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content