Mono i Helen Money u Sarajevu u aprilu

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

MonoHelenSA

Japanski kvartet Mono gostovat će u Sarajevu 20. aprila ove godine uz podršku Helen Money. Ova informacija objavljena je sinoć od strane Comrade Bookinga.

Mono, japanski instrumentalni rock bend, osnovan je 1999. godine u Tokiju. Bespotrebno je, pa čak i nemoguće Mono smjestiti u jedan gitarski žanr. Njihova muzika i zvuk evoluiraju kroz izdanja, te na albumima možete čuti sve, od jednostavnih, ambijentalnih noise dionica, pa sve do kompleksnih aranžmana. 2014. godine objavili su dva albuma, “The Last Dawn” i “Rays of Darkness”, koje su snimali uporedo, ali za koje su izjavili da su različiti tematski i muzički.

Helen Money je zapravo Alison Chesley, vrsna čikaška čelistica koja kombinira klasični zvuk čela sa efektima. Zvuk koji dobija je žanrovski neograničen, fascinantan i avangardan. Gostovala je na više od 150 albuma muzičara i bendova kao što su Disturbed, Bob Mould, Mono, Anthrax, Broken Social Scene, Russian Circles i mnogih drugih.

Karte će se uskoro naći u pretprodaji u sarajevskom Rock Teatru (Čobanija 10) i u mjestu održavanja, klubu Underground. Cijene i početak pretprodaje su još uvijek nepoznati.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI