Master – The Witchhunt

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Prošlo je tek nešto više od godinu dana otkako je Pulverised Records objavio album “The New Elite” death meta klasičara Master, a evo već nam u septembru stiže i novo izdanje, novi album “The Witchhunt” koji poprilično bijesno i u pravom ritmu nastavlja priču albuma “The New Elite”.

Teško je reći da se išta posebno promjenilo u svijetu Mastera u odnosu na prošlu godinu. “The Witchhunt” predstavlja bijesan death metal album, staroškolske orijentacije, a sada se u zvuku, pored Motorheadovskog krljanja osjete i fantastični Slayerovski utjecaji, što album gura u neki začarani trougao između rock’n’rolla, death metal i thrasha. Zvuk je, kako smo navikli od Mastera, tako slatko prljav da ćete se topiti slušajući album. Možda je najveća i najznačanija promjena u zvuku zapravo zvuk bubnjeva koji i najviše vuku na Slayer, a vas slušatelje i slušateljice će vući na uzaludno vazdušno simuliranje sviranja Zdeneka Pradlovskog.

Tematika na albumu ostaje ista, žestoka socio-politička kritika, direktna i neprikosnovena, dokaz da je Master jedan od rijetkih bendova u undergroundu, ali u metalu iznad površine koji i dalje znaju o čemu pričaju, te se ne prilagođavaju glupostima ni trendovima.

Postalo je isprazno, bespotrebno recenzirati albume Mastera, baš na isti način na koji je postalo isprazno i bespotrebno recenzirati albume Motorheada. Zajedničko za ova benda je beskompromisnost i konstantni rad, te kvaliteta izdanja koja ostaje na optimalnom, usudim se reći i zavidnom nivou iz godine u godinu.

“The Witchhunt” je, baš kao i prethodni album, jedno od najboljih izdanja godine. Sumnjam da će ga ta lista mašiti. Septembar će, sudeći po listi izdanja koju očekujemo u tom mjesecu, biti jako, jako plodan.

COVER ART:

INFO:
Ime benda: Master
Ime izdanja: The Witchhunt
Izdavač: F.D.A. Rekotz
Godina izdanja: 2013
Website benda: www.master-speckmetal.net

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content