EKSKLUZIVNO: Madball se vraća u Sarajevo u sklopu Enter The Nu Breed turneje; gosti Nasty, Deez Nuts i Your Demise!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Sarajevo će 13.12.2013. godine biti domaćin nevjerovatnog muzičkog spektakla jer karavan nekih od najboljih hardcore bendova stiže u glavni grad Bosne i Hercegovine; da, u pitanju je Enter The Nu Breed Tour na čelu sa njujorškim hardcore legendama MADBALLOM!

U organizaciji BHxHC Bookinga i SMF Promotionsa, Madball se vraća u Sarajevo kako bi ponovili i ponovo stvorili fantastičnu atmosferu po kojoj je ostao upamćen njihov prvi sarajevski koncert. Legende njujorškog hardcorea predvođene harizmatičnim Freddyijem Cricienom ovaj put se vraćaju sa prijateljima – i to kakvim!

Belgijski NASTY ne trebamo posebno najavljivati. U klubu AG u Sarajevu su već svirali i oduševili sve prisutne svojim žestokim hardcore zvukom. Publika je bend nekoliko puta vraćala na binu, te je nakon koncerta bilo veoma jasno da će bh publika ostati željna teškog zvuka NASTYIJA. Evo prilike da ih ponovo pogledate u akciji!

Iz Australije nam stiže DEEZ NUTS. Svoju muziku karakterišu kao party hardcore, a na novom albumu “Bout It” prezentuju hardcore moderne škole gdje se osjetni utjecaji i punka, te hip-hopa. Puno skakanja i ludila kada Deez Nuts izađe na binu!

U Sarajevo u sklopu Enter The Nu Breed Toura stiže i britanski Your Demise. Njihova muzika se može okarakterisati kao moderni hardcore, ali ima tu i podosta momenata koji podsjećaju na školu hardcore punka sa prijelaza osamdesetih na devedesete, jedna lijepa kombinacija za ljubitelje  različitih ritmova koje hardcore pruža! Ovo je najvjerovatnije posljednja prilika da pogledate Your Demise uživo – oni će svirati najavljene koncerte do marta 2014. godine kada će prestati sa radom, što je već najavljeno.

13.12.2013. – Sarajevo – Madball, Nasty, Deez Nuts i Your Demise u sklopu Enter The Nu Breed Tour karavana! Najveći hardcore događaj u Bosni i Hercegovini IKAD!

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content