Massacration – Gates Of Metal Fried Chicken Of Death

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Znate onu stupidnu rečenicu koja kruži među metalcima – Ako nemaš xxx album, nisi metalac? Onda to definitvno vrijedi za ovaj album.

Sjeća li se ko benda Spinal Tap? Američki glumci glume u filmu britanski pozerski heavy metal bend, i na kraju izdaju dva-tri albuma? To je slučaj sa Massacrationom.

Ova ekipa vodi emisiju ”Total Massacration” na brazilskom MTV-ju, nešto slično HeadBanger’s Ballu, sa ismijavanjem metalaca kao šlagom na vrhu. Bend je počeo kao parodija, da bi na kraju dogurali do svog debi albuma koji je čisto parody zlato, koje morate imati, inače niste metalac…(bend postoji od 1985. godine, ko bi povjerovao?)

Album ”Gates…” je sjajna parodija na bendove kao što su Manowar, Judas Priest i Iron Maiden. Ovaj bend je toliko puta spomenuo riječ metal u pjesmama, da vam počinje ići na živce bilo kakva pomisao na žanr koji slušate.

Kao što sam rekao, bend je parodija, pa su pjesme u rasponu od demonskog introa sa blejanjem ovaca u kojem glas iz pakla objašnjava kako napraviti sočan kolač, pa do pjesama kao što su ”Evil Papagali” o kanarincu iz pakla koji je zatražio keksić, pa do super hita, nove himne ISK, pjesme ”Metal is the Law”, koja govori kako da se napravi metalac od ”nevjernika”.

Ja sam izgubio pola života smijući se ovom bendu.

Najbolja stvar od svega je da je muzika ovog benda 80% bolja od pola ”ozbiljne” metal muzike u svijetu, jednostavno, tu su tako catchy riffovi, sjajne bubnjarske dionice, i Detonatorov vokal koji ide od najviše do najniže note, čovjek stvarno može izvući glas, ne bi vjerovali, zato poslušajte i uvjerite se!

Ovo je metal bend koji pjeva o metalu na metal način, o metal životu, u metal zemlji, na metal planeti, koja se nalazi u metal svemiru, koji je tako metalski crn, i jedini način života je metalni metal, koji je tako metal…i na kraju albuma techno remix jedne metal pjesme. Metal je metal, zna svaki metalac.Shvatite ovo kao parodijski metal bend, sa metal šaljivim albumom, sa sjajnim metal riffovima i metal lirikama otpjevanim metal glasom, i dobijete sjajnu metal kombinaciju koju ne smijete propustiti, jer ko nema ovo metal izdanje, nije metalni metalac. Hahahaha…

Metal is The Law
The Law is the Metal
The Metal Law is
METALLLLLL!!!

OBAVEZNO!!!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Massacration
Ime albuma: Gates Of Metal Fried Chicken Of Death
Izdavač: Deckdisc
Godina izdanja: 2006
Website benda:
www.massacration.com.br
Recenzent: Sharan

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Prethodni članak
Naredni članak

SLIČNI ČLANCI

Skip to content