Malignant Altar – Realms of Exquisite Morbidity: Mučna epizoda iz podruma death metal škole

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Četiri imena koja većini naših čitatelja neće predstavljati ništa do trenutka završetka čitanja ovog pasusa su Malignant Altar, Insect Warfare, Beau Beasley i Dobber Beverly. Spona je jednostavna – Beverly i Beasley su nekadašnji članovi (bubnjar i gitarista) grindcore tria Insect Warfare sa kojima smo razgovarali prije mnogo ljeta i teškometalnog sastava osnovanog 2018. godine čije predstavljanje upravo čitate.

Teksaški peterac sa dva demo izdanja za pasom je 10. decembra 2021. pod okriljem kuće Dark Descent Records objavio debitantskog izdanja “Realms of Exquisite Morbidity”.

“Realms of Exquisite Morbidity” čini šest numera minimalne dužinu od 5 minuta i 40 sekundi, osim instrumentalne “Realms of Exquisite Morbidity”, što znači da se ovdje kvantitativno ima šta čuti. No ono mnogo važnije je kvaliteta objavljenog materijala koji egzistira u domeni stare škole death metala, u zadžepku nasilnog vihora morbidejndželovskog okultizma.

Realno gledano, to je prva i osnovna procjena koju možete napraviti, no pažljivijim slušanjem ne samo gitara, već i bubnjeva, osjeti se težak utjecaj Incantationa, pa Immolationa. U jednom trenutku nazire se i boltthrowerovsko tenkovsko gaženje, a dionice Dobbera Beverlyja ga oficijelno stavljaju na jednu od top pozicija podzemnog bubnjarskog miljea. Kada pojednostavi, Beverly zvuči čvrsto kao Reifert (Autopsy), ali veoma pristojno gazi i u cipelama Petea Sandovala.

Iz neba pa u rebra, “Realms of Exquisite Morbidity” je oda najprljavijim i najmučnijim epizodama iz podruma death metal škole, a postava koja je odsvirala ovo djelo garantuje istinitost natpisa na all killer no filler etiketi.

Malignant Altar – Realms of Exquisite Morbidity / 2021 / Dark Descent Records

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content