ISK će utihnuti…opet!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Primate li beskućnike?

Dragi i drage,

jutros me iz lijepog sanjarenja trznuo poziv čija priroda je dan pretvorila u, malo je reći, šok. Da ne dužim dalje jer nemam dovoljno želuca za pisanje odjavnih pisama, nadređeni na Radiju Sarajevo su mi javili da je emisija “Izvan Svake Kontrole” skinuta sa programa Radija Sarajevo. Sve mi još uvijek izgleda kao loša post-prvoaprilska šala, pogotovo kad uzmemo i činjenicu da sam prije godinu dana u ovom mjesecu ispratio i Radio 202 odakle je ova emisija i krenula.

Upitao sam za razloge zbog kojih se ova emisija neće više emitovati na 90,2 fm i kao odgovor sam dobio sljedeće: zbog programske miskoncepcije i par internih nerješenih pitanja (znam koja su i nije do ekipa “Izvan Svake Kontrole”, čak ta pitanja i rješenja istih nisu u potpunosti ni do ekipe sa Radija Sarajevo!), emisija “Izvan Svake Kontrole” je na vazda popularnom on-holdu ili dobro poznatom stand-byu.

Najvjerovatnije bih inače dobro poludio da mi je ovo javljeno iznenada, da mi je emisija ukinuta bez ikakvog opravdanja, no ono što Radio Sarajevo izdvaja od mojih dosadašnjih uposlenika (znate ko ste, ne moram vas reklamirati) je činjenica da je menadžment istog izletio u trenucima kad sam imao veoma tešku situaciju sa “Izvan Svake Kontrole” i kad nisam znao gdje ću i od trenutka kad sam se našao na toj stanici, svi uposlenici i saradnici su mi pomagali i prihvatili me kao sebi ravnog, što im niko ne može osporiti. Čak i u ovim posljednjim trenucima poslovnog druženja menadžment kuće se postavio fer i korektno prema našoj ekipi.

No ISK, kao uostalom ni ja, ne može biti on-hold ni na stand-byu. Ovo je rock’n’roll emisija o rock’n’rollu koji se razvija i koji neprestano dobija nove i nove podanike u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, emisija koja je jedna od rijetkih koja promoviše sve vidove rock’n’rolla u Bosni i Hercegovini jer tako treba biti i moj jedini način da preživim ovaj grad i svoj um je da radim dalje i da se vrtim na nekim radijskim valovima, da pričam i da puštam muziku.

Pročitaj i ovo:  Prenos: Rudimentarni thrash kao kulturna činjenica

U trenucima u kojima pišem već sam pokrenuo hajku i potragu za novom frekvencijom. Možda uspije. Možda ne uspije. Ako ne uspije, sljedeće sedmice se vraćam na web-streaming i emisiju ću emitovati iz svoje sobe kako sam radio i u mračnom periodu između gašenja Radija 202 i dolaska na Radio Sarajevo. Od strane RSA ponuđeno mi je da radim još par emisija na 90,2 fm, ali mi sve to liči na mrcvarenje mrtvaca, tj. da se bolje izrazim, maltretiranje komatozne osobe jer emisija nije dobila nogu već pauzu na neodređeno.

Ponavljam, emisija nije ugašena, nije dobila nogu, već je stavljena na trenutno neodređenu pauzu i ako u međuvremenu ne iskoči bolja ponuda od Radija Sarajevo, veoma je moguće da ćemo sa web-streaminga biti vraćeni na Radio Sarajevo kada okolnosti i mogućnosti to dopuste. No čekati na rješenje skrštenih ruku nije moj / ISK stil. Riječima gospodina Merkura, šou mora ići dalje.

Što se tiče mog ličnog daljeg angažmana na Radiju Sarajevo, moj blog ćete i dalje imati priliku čitati na stranicama portala Radija Sarajevo, a u dogovoru sa uredništvom, novi članci sa ISK Webzinea će također biti linkovani na portalu Radija Sarajevo, tako da na neki način ostanemo uvezani. O tom-potom.

Hvala Vam svima koji ste nas pratili četvrtkom od 22.00 na 90,2 fm. Večeras (7.4.2011.) u 22.00 emitovat će se (zasad) posljednje izdanje “Izvan Svake Kontrole” na Radiju Sarajevo.

Budite uz nas i uživajte u rock’n’rollu kakvog svi mi volimo.

Zahvala ide i kolegama sa Radija Sarajevo, a i kolegi Dženanu uz malo izvinjenje što sam ovo saopštenje pisao iz prvog lica.

Preporučujemo Vam da nastavite pratiti ISK Webzine i ISK Facebook kako bi što ranije i što brže saznali za sve vijesti čija je centralna tema budućnost radijskog izdanja emisije “Izvan Svake Kontrole”.

Vaš Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content