Intestinal Disgorge – Vagina

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Sjećam se da je dosta raje u metal krugovima koji cijene underground budalaštine u jednom trenutku počelo da izdiže Intestinal Disgorge kao totalno ludilo bend. Kako i ne bi – na jednom od njihovih albuma koji je prvi stigao u Bosnu (”Whore Splattered Walls”), IxDx su se dokazali kao totalno noise/grindcore/gore/porngrind ludilo, sa vokalima koji su dolazili iz samog pakla. Sjećam se da je neko provalio da jedan od članova benda ima šizofrenijum i da sam i sam povjerovao u to, jer vokali na maloprije spomenutom albumu jednostavno nisu bili vokali čovjeka zdravog razuma. Potpuno je druga stvar što je sve to bila šuplja, svi članovi IxDx su koliko-toliko zdravi…

Ove godine, IxDx nam donosi novi album. Nevjerovatne 64 pjesme donijele su i malu promjenu zvuka – po meni na bolje! IxDx je i dalje brutalan do bola, sa tekstovima i temama koji bi mnoge mogli ostaviti uvrijeđenim do bola, i sada se u čitavu priču umiješalo dosta punka i hardcorea, tako da IxDx zvuči toliko dobro da jednostavno ne možete naći ovom albumu nikakvu zamjerku. Ima tu i pomalo sporijih dijelova, zatim sampleova koji variraju od komičnih porno situacija (tipa sample razgovora frajera i cure koji kaže, parafraziram: I’m 19. Which makes it legal? Yeah. To do what? Suck Cock. Open your mouth.) pa sve do najava brutalnih ubistava.

Ovo je album koji nije za sviju, ali je dovoljno sjajan da ga vrtimo i vrtimo i vrtimo i vrtimo u playerima, jer su IxDx pokazali da su vodeće ime američkog undergrounda, barem u sferi bendova koje boli za bilo kakav oblik mainstreama i proboja na površinu. Uostalom, ko bi volio da bude sluga u raju, kad je kralj u paklu?

Pročitaj i ovo:  Izvan Svake Kontrole slavi 18. rođendan uz KRV, POPIK i Lepru!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Intestinal Disgorge
Ime albuma: Vagina
Izdavač: Humanos Mortos
Godina izdanja: 2007
Website benda: http://www.intestinaldisgorge.com/id/
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI