Intervju: Jani (Inferia)

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Veterani porngrinda, pored GUT-a su jedan divni bend iz Finske, a odazivaju se na ime INFERIA. Porazgovarali smo malo sa Jannijem, vokalom benda, i evo šta nam je imao reći…

Da budem ljubazan i pristojan odmah na početku, hvala ti puno na pristanku na ovaj intervju.

Nije problem. Sjajno je pričati sa novim prijateljem iz Bosne.
Niste baš poznati u Bosni, možeš li malo bolje predstaviti Inferiu našim čitateljima?

Inferia je osnovana 1991. godine i dosad smo izbacili 2 MCD-a, tri albuma, live album i jedan CD. Naše najnovije izdanje je album ”Release For Burial Orgies”. Naručite ga sada! Inferiinu postavu trenutno čine JANI HUTTUNEN (gitara/vokal), TAITO SORAMÄKI (bubnjevi), JUHA MERILAAKSO (bas) i JARMO HYYTIÄ (gitara). Za više informacija posjetite naš website na adresi www.inferia.net

Idemo na malu turneju sa bendom Squash Bowels kroz Poljsku i Finsku, pa ako budete blizu, naletite!

Na vašem siteu piše da svirate ”čisti porngrind” (pure porno grind). Vaša inspiracija za muziku i tekstove je? Vrlo često se članovi porngrind bendova smatraju seksistima. Jeste li jedan od njih?

Pa mi POKUŠAVAMO svirati čisti porngrind, a žene volimo! Njihove pičke, klitorise, guzu, sise…Mislim da je uvijek lijepo kada progresivno napreduju od perverzije do predoziranja spermom, i ako ste jedna od tih CUM SHOT žrtava, moramo malo popričati. Seks je dobar, koristite ga za grobljanske orgije!

Mislim da ne znam više nijedan grind bend iz Finske, pa za sve kao što sam ja, dajte nam preporučite nekoliko metal bendova iz Finske na koje bi trebali obratiti pažnju.

Finska ima sjajne grind bendove kao što su Rotten Sound, To Seperate The Flesh From The Bones i Bones And Deathbound. Potražite i brutal death bendove kao što su Kataplexia, Torn i Torture Killer, death metal bendove Sotajumala i Deathchain, kao i punk bend Riistetyt.Tvoj pogled na metal scenu u Finskoj i svijetu danas? Misliš li da se pojavljuje previše bendova, te da je samim tim teško prepoznati i iskopati kvalitetu?

Danas je situacija puno bolja nego prije 10 godina, kad je na sceni bilo previše black metal bendova. U Finskoj ima sjajnih bendova koje sam i nabrojao u prijašnjem odgovoru. Uvijek ima i bendova koji ne zvuče tako dobro, ali kad sve zajedno sagledamo, recimo mi koji smo svirali na Obscene Extreme Festivalu 2005. godine – ima puno dobrih bendova, dobrih koncerata, dakle scena je dobra. Samo, nažalost – Finska treba puno više koncerata.

Pročitaj i ovo:  Agonista - Grey and Dry: Dvije države, jedna bol

Kako kao umjetnik gledaš na rastući problem mp3 piraterije na Mreži?

Mislim da je ovo veliki problem, pogotovo su veliki problem stranice koje naplaćuju svoje usluge. Međutim, moje lično mišljenje je da bendovi trebaju ponuditi nekoliko pjesama na download, u nekom slučaju mlađi bendovi trebaju ponuditi i cijeli album za skidanje, naravno uz nadu da će to biti samo preslušavanje prije kupovine originala. Poslušati, pa kupiti original, to mi je ok.

Iz Bosne sam pa me interesuje da li su upoznat sa bosanskom metal scenom?

Nisam siguran, mislim da čak nismo nikada ni dobili mail iz Bosne. Izvinjavam se, osjećajte se pozvanim da nam predložite bosanske grindcore bendove!

U Bosni je skoro pa nemoguće izdati metal album. Kakav je slučaj sa Finskom?

U Finskoj je teško dobiti ugovor ako sviraš grind. Mi imamo ugovor sa izdavačkom kućom iz Češke koja se zove “Nice To Eat You”. Naš album možeš ovdje pronaći u malo broju shopova. U Finskoj djeluju i Spinefarm, kao i nekolicina izdavačkih kuća koje su orijentisane na metal zvuk.

Da li članovi benda imaju neke side-projecte ili hobije pored Inferie?

Nikakvi projekti, samo iz hobija pokušavamo izdrkati po par puta u sat vremena.

Turneje i nova izdanja – planirate li šta?

Kao što sam već rekao, 2005. godine idemo na malu turneju po Poljskoj i Finskoj sa bendom Squash Bowels! Što se tiče izdanja, imamo par novih pjesama, mislim da ćemo ući u studio u 2006. godini.

To bi bilo to, hvala na odgovorima! Poruka za čitatelje ISK Webzinea?

Jebite što više možete, ližite pičke, neka sjeme poteče, vidimo se na turneji!

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content