Internal Void – Standing On The Sun

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Kao što možete primjetiti u tekstu recenzije, nećemo se samo bazirati na recenziranju novijih metal izdanja, iz jednog prostog razloga, a to je da ima dosta djela koja su nedostupna ljudima, a kvalitetom često nadmašuju i novija izdanja. Ovo je pokušaj da se ljudi upoznaju i sa nekim underground muzičkim pomacima u različitim pravcima muzike.

Internal Void je bend koji nam dolazi iz Marylanda. Opravo citate recenziju njihovog prvog oficijelnog albuma koji nosi naziv ”Standing on the Sun”. Album je izdala kuća ”Hellhound Records”, ali meni je još uvijek nepoznato da li tačno 1992. ili 1993. godine, jer po izvorima na koje sam naišao na stranici www.doom-metal.com piše da je album izdat 1992., a na stranici www.metal-archives.com piše da je album izašao 1993. godine. Nekako nalazim da mi je draže vjerovati onim prvima, jer je ipak Metal Archives stranica koju editovat može svako…

Ovaj album sadrži 10 pjesama, u najboljem maniru Black Sabbatha. Tekstovi su mračne prirode, kao stvoreni za razmišljanje, vokal je clean, naravno sa laganim prelascima na malo grublji glas, sve radi atmosfere.

Ovaj album čine gitare, jednostavno, gitare sa ovog albuma su nešto najljepše što sam ikad čuo. Nevjerovatno muziciranje i poigravanje ritmovima, solaže koje jednostavno režu nervne ćelije, VAS trebaju SAMO ako ste u pravom raspoloženju. Nemojte pokušavati ovo slušati ako je vani lijepo vrijeme, ako sija sunce…
Dopustite sebi da vam muzika sa ovog albuma i glas uđu pod kožu, da vam klize niz kičmu.

Ja sam album ”pristavio” kad je danas krenula padati ova kiša, sada ga slušam i uživam…

Ako ste ljubitelj tradicionalnog doom metala, kao i ja, ovo obavezno morate poslušati. Znam da većina albuma ne uspijeva postići kontinuiranost dobrog zvuka kroz čitav album, ali Internal Void je na ovom albumu u tome potpuno uspio.

Pročitaj i ovo:  Eternal Flame Fest intervju: Cornix

Zato, podhitno nabavite, i uživajte…

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Internal Void
Ime albuma: Standing On The Sun
Izdavač: Hellhound Records
Godina izdanja: 1993
Website benda: www.internalvoid.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content