Idijot Nenad Marjanović Fric stiže na sarajevsku promociju knjige o KUD Idijotima

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

U Sarajevu će od 17. do 19. juna biti održan festival Sloboda Narodu. Cilj festivala je okupiti predstavnike javne scene, borce, aktiviste i zagovarače slobode govora i medijskih sloboda. Religije, obrazovanje, kultura, šund, pravosuđe i humor samo su neke od tema.

Dva zanimljiva panela našim čitateljima bit će održana 17. juna u 17 sati i 18 juna u 20.30 sati u Domu mladih i amfiteatru Doma mladih.

Sedamnaestog juna bit će održana dugoočekivana sarajevska promocija knjige “Život sa Idi(j)otima” koju je napisao nekadašnji basista KUD Idijota Nenad Marjanović dr. Fric. Marjanovićeva knjiga je hronika jedne ere i rada punk benda čiji su članovi izrasli iz radničke klase, te muzikom i stavovima vječno promijenili pulsku, hrvatsku i jugoslavensku muzičku scenu.

Osamnaestog juna bit će održan panel “Zašto je RnR postao bezopasan?”. Panel će voditi novinar, pisac i muzičar Ahmed Burić, a učesnici su Dragan Kremer, Stihomir Klepić (Helem Nejse), Dr. Fric (KUD Idijoti) i originalni Elvis J. Kurtović, muzičar i radijski voditelj Mirko Srdić.

Program festivala:

 

Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

ISK INSTAGRAMANIJA!

SLIČNI ČLANCI