HS#21: Posljednji pozdrav drugarici

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Sinoć sam došao na probu Deus Ex Carousela, benda u kojem sviram bas, kad mi je bubnjar Samir rekao da je mala Ena umrla. Sledila mi se krv u žilama.

Jučer je podmukla bolest uzela život moje prijateljice, kolegice, muzičarke, osobe koja je voljela muziku na sličan fanatičan način na koji je volim i ja, Ene Musakadić koju su mnogi znali kao i Enu Grotesku.

Bila je vokalistica sarajevskog benda Soul Fraction i ako ćete mene pitati, bila je najsvjetlija tačka tog benda. Zaista je dobro pjevala i davala je sve od sebe na bini, kad god je nastupala sa bendom. Šteta što bend nije nastavio dalje. Dijelio sam binu sa njom u jednom navratu, tačno za moj rođendan 2009. godine, kada je Soul Fraction svirao “Cemetery Gates” od Pantere. Ena je u potpunosti i fenomenalno, sa duhom od čelika iznijela tu pjesmu pred više od dvije stotine ljudi, pjesmu koja je toliko teška da je mene stid da je i u praznoj sobi pjevušim.

 
Kasnije nakon izlaska iz metal muziciranja, Ena se bavila hip-hopom i snimila je dosta dobrih solo i featuring numera koje su mi se veoma svidjele. Oni koji me znaju, znaju da obožavam hip-hop i da mi kraj rock’n’rolla jedino hip-hop kao muzički izražaj znači i može prenijeti emociju na pravi način. Ona je dosta metalskog mraka donijela i u svoj hip-hop izraz, a tekstovi su bili lucidni, tamni, žestoki, potpuna suprotnost od Eninog dječijeg, nevinog, nasmijanog lica, dok je muzička sttrana priče za koju su bili zaduženi mnogi producenti balansirala između hip-hopa, industriala, glitcha i sličnih žanrova, te savršeno zaokruživala cjelinu Eninog izraza. Bila je i dio tria Nečasne Sestre, gostovala na pjesmi kolektiva Flowmotion…

Pročitaj i ovo:  Izvještaj: Visokonaponski rokenrol u režiji Snake Eatera

Zadnji put smo se čuli prije nekih mjesec dana, nisam je odavno vidio, a nekako smo se spengali na Facebooku. Rekla mi je da nije dobro i da ne želi žaljenje, a ja iskreno nisam ni htio uputiti isto. Smatram da čovjeku najmanje treba da ga neko gleda kao inferiornog i slabog. Rekao sam joj da vjerujem u nju i da će svemu jebati majku. Bila je optimistična. Nažalost, nismo se uspjeli dogovoriti za kafu iako smo živjeli desetak minuta jedno od drugog…

Glupo je reći sada ovo, ali ne znam čega mi je više žao: što smo izgubili prijateljicu, što smo izgubili mlado biće kojem život nije ni počeo kako treba ili što smo izgubili zaista talentovanu muzičarku kojoj je trebalo više šansi da pokaže sve što zna.

ISPRAĆAJ ENE MUSAKADIĆ ODRŽAT ĆE SE U ČETVRTAK, 22.3.2012. GODINE U 14.00 SATI NA GRADSKOM GROBLJU VLAKOVO. ISPRED “IZVAN SVAKE KONTROLE” PORODICI MUSAKADIĆ, KAO I SVIM ENINIM PRIJATELJIMA, RODBINI I POZNANICIMA ŽELIM IZJAVITI DUBOKO SAUČEŠĆE I POŽELJETI SNAGU U OVIM NAJTEŽIM TRENUCIMA.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content