Hayley’s Royal Whores – Discoteque Tranny

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Prije nekoliko sedmica pronašao sam CD finskog benda intrigantnog naziva zaglavljen u svom poštanskom sandučiću. Sudivši po imenu i omot, malo sam se i obradovao, očekivavši neki prljavi, ljigavi rock’n’roll, možda  nešto na tragu glam rocka i hard rocka osamdesetih. No, pustivši CD da svira, shvatio sam da sam u potpunosti očekivao jedno, a dobio drugo.

HRW sviraju muziku koja se na najlakši način može nazvati nusproduktom slušanja bendova kakvi su HIM, 69 Eyes, kao i Sisters of Mercy, cijeli album čine pjesme koje stvaraju osjećaj demo snimaka ili B sideova navedenih bendova. U jednu ruku, to je dobro, u drugu, to je veoma loše jer HRW pored toga što ne nudi ništa novo, nije se ni potrudio da ovo što radi odsvira kako treba. Nemojte me krivo shvatiti, album zvuči sjajno produkcijski, sve je dobro odsvirano, ali same ideje su više nego isprane, kao loša emulacija dobre ideje. Da bi svirao nešto što svira HIM, bez obzira voljeli vi to ili ne, to se mora znati uraditi na pravi način, a HRW je pomalo omašio, ako pitate ovog recenzenta.

Iako lično volim čuti ove gore navedene bendove, tj. neke od njihovih pjesama, istina je da HRW se neće baš vrtiti u mom playeru jer sve je mekano, nezanimljivo, usudim se reći i generično. Najbolja stvar za HRW bi bila da malo naoštre riffove i pokušaju da se odbace od klasične predstave suomi / skandinavskog komercijalnog, radiju ugodnog rocka. Ili da ulože  ogromne pare kako bi svoju muziku prodali za neki novi tinejdžerski film koji slavi ljubavi između natprirodnih stvorenja i usamljene, frustrirane djevojčice pune nerješenih životnih pitanja.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Hayley’s Royal Whores
Ime izdanja: Discoteque Tranny
Izdavač: Gorba Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://www.hayleysroyalwhores.com/

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content