Guerra Mundial / Gorgonized Dorks – Inhuman Sounds SPLIT

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Bituka Records nam donosi jedan žanrovski šaren i zanimljiv split album. Bituka Records je mlada izdavačka kuća sa Filipina u vlasništvu Jamieja, gitariste benda Phlegm Thrower sa kojim je sarajevski bend Motherpig završio na split kaseti. Bituka se bavi izdavanje DIY izdanja do 100 komada, striktno DIY, striktno underground.

Sad kad sam malo predstavio izdavačku kuću (a morao sam, ipak čovjek sam sve finansira i radi odličan posao) idemo na predstavljanje vama nepoznatih bendova i muzike sa ovog splita (vjerujem da najmanje 99% ljudi koji čitaju ovu recenziju nije čulo za ove bendove).

Guerra Mundial je sjajan bend iz Manile, Filipini. Sviraju opak, sirov D-Beat sa dosta crust utjecaja. Ono što me konstantno oduševljava dok slušam ovakve bendove je melodičnost koja se provlači kroz muziku, no ipak bendovi ostaju brutalni. Iskrena muzika za loš vakat, reklo bi se, a ja bi da potvrdim. Guerra Mundial se bavi socio-političkim temama na ovom izdanju, a vokal benda me neodoljivo podsjeća na nekoga, samo što pojma nemam na koga – ne zamjerite mi, toliko muzike poslušam da više ne znam gdje udaram. Znam da nisam profesionalan, ali ipak…

Drugu stranu ovog split izdanja ispunili su američki noiseri Gorgonized Dorks koji će mnogim ljubiteljima ovog žanra biti poznati, ako po ničemu, a onda po enormnoj količini izdanja koje izbacuju svake godine. Malo elektronike, malo analogije, nema tu neke prevelike filozofije – noise sa minimalnim punk uletima leći će svima koji vole…Gorgonized Dorks. Ne odstupaju od svoje forme, eksperimentišu tu i tamo, ali ovdje su se predstavili u svjetlu većine svojih izdanja.

Prljavo izdanje, ograničeno na 100 komada, upakovano u narandžasti karton. Ne može bolje, ako mene pitate.

Pročitaj i ovo:  Prenos: Rudimentarni thrash kao kulturna činjenica

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Guerra Mundial / Gorgonized Dorks
Ime izdanja: Inhuman Sounds SPLIT
Izdavač: Bituka Records
Godina izdanja: 2008
Website benda: Guerra Mundial / Gorgonized Dorks

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI