G.O.R.E – Never Sober Level

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Kako opisati bend koji se zove G.O.R.E (što je skraćenica od Grind of Rising Emotions), dolazi iz Češke i imaju pjesmu koja se zove ”Why Pay For Love, When All Are Free?” :)

Jednostavno, ovo je bend koji je čisto i jednostavno, jednom rječju – dernek! G.O.R.E miješa zvuke rock’n’rolla, punka, grindcorea i goregrinda u jedan od najluđih mikseva koje sam imao priliku čuti. Totalno manijakalni groove na koji ulete svinjski vokali da bi sekundu kasnije se zafurali na veselu poskočicu sa kojom počinje circle pit, pa poslije circle pita, JAZZ (?!?), da, da, da – sve to ćete naći na ovom albumu.

Nevjerovatno komičan i usviran bend, posjeduju onaj nivo zaraznosti koji, čini mi se, imaju svi bendovi iz Češke. U brutalnost ravan Jig-Ai-ju, u grind sferi ravan Cerebral Turbulencyju, u rock’n’roll forama jednak Malignant Tumouru, Grind of Rising Emotions je super bend koji je definitivno sjajan za pogledati uživo, sudeći po ovom materijalu. Pjesme o seksu, alkoholu, nasilju i ALKOHOLU opet vjerujem da imaju veliki broj fanova u Češkoj, a ova recenzija je baš ovdje da i Bosance upozna sa G.O.R.E-om.

Pored 12 pjesama sa stvarno opskurnim nazivima ala ”Bush is piG Fidel CastrO Still Alive HitleRrrrrrrrr is Usama rEally? na CD-u dobijemo i 3 video klipa (multimedijalni bonusi su postali standard na Khaaranusovim izdanjima, što je za svaku pohvalu).

Za sve ljubitelje u prvu ruku ZABAVNE muzike, a onda grind’n’rolla, ovo je PUN pogodak, album koji ne smijete propustiti, album koji morate nabaviti, bla, bla, bla, bla…zar još čitate? MRŠ kupiti ovu genijalnost!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: G.O.R.E
Ime izdanja: Never Sober Level
Izdavač: Khaaranus Production
Godina izdanja: 2008
Website benda: www.goregrinddeath.com

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI