Gig Report: Eichmann Family @ AG

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

KO: Eichmann Family
KAD: 2.4.2010.
GDJE: KLUB AG, Sarajevo

Thrash – check. Punk –  check. HC – check. Death – triple (na kvadrat) check. A sada i rockabilly – check. Za sve željne malo promjene u zvuku klupskih svirki, BHxHC Booking je organizovao rockabilly/garage svirku sa zagrebačkim bendom Eichmann Family.

Pedesetak ljudi (u vrh glave) željnih drugačijeg i ‘ajmo reći veselijeg, plesnog zvuka i sam bend: gitara, bubanj i kontrabas, je sve što je te večeri bilo potrebno za fantastičnu atmosferu u klubu AG. Svirka je dočekana uz muziku koju je ekipa veselo svrstavala u svašta nešto: od Toma i Jerryja, preko surf muzike pa sve do Pulp Fictiona, a oko 22h Eichmann Family konačno počinju svirati. I to kako samo sviraju…

Bend je zaista bio pun dobre energije i to je u sekundi oraspoložilo publiku. Gitarista i kontrabasista su mirovali u rijetkim trenucima, o čemu svjedoči galerija fotografija koju možete naći na našem webzineu (a vjerujemo kako bi i bubnjar skakao na sve strane da bubanj nije statični instrument). Nakon nekoliko početnih „rokada“ kako je to neko iz publike nazvao (odnosno za sve one neupućene u šahovsku terminologiju – zamjene pozicija), atmosfera postaje sve bolja i bolja. Obojica na podu, kod bubnjara, gitarista na šanku, kontrabasista na kontrabasu, kontrabas u zraku, kontrabasista na bubnju… I sve to vrijeme ne prestaju svirati. Publika koja iako nije plesala u pravom smislu te riječi, bila je odlično raspoložena i nakon nekih 45 minuta svirke, kada je bend htio završiti nastup, traže bis. I dobili su ih nekoliko.

Planirana set-lista benda je na papiru izgledala poveliko, ali zbog uglavnom kratkih pjesama, nakon tih 45 minuta bilo je vrijeme za ponavljanje nekih od njih. Publika je tražila bis za bisom, a bend, iako vidljivo iscprljen, nastavljao je svirati uz finalno „prodavanje“ za pivu kojom ih je publika častila na kraju.

Pročitaj i ovo:  Izvještaj: Anti-Flag u Varšavi

Sve u svemu – ako ste svirku Eichmann Familyja fulili iz bilo kojeg razloga – your loss. Ovaj report, prateća galerija fotografija i pjesme benda koje možete poslušati na njihovom MySpaceu (www.myspace.com/eichmannfamily) su samo djelići fantastične drugoaprilske atmosfere iz kluba AG. Do neke iduće vesele rockabilly svirke…

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

1 komentar

SLIČNI ČLANCI

%d bloggers like this: