Furyon – Gravitas

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Furyon je britanski metal/hard rock bend osnovan u Brightonu 2006. godine. Album čiju recenziju upravo čitate originalno je objavljen 2010. godine, no doživio je reizdanje u martu 2012. godine od strane izdavačke kuće Frontiers Records. Nije teško zaključiti čemu toliko oduševljenje, a samim tim i reizdavanje ovog debitantskog albuma. Furyonov “Gravitas” je enciklopedijski primjer kombinacije modernog i starijeg, heavy metala i hard rocka, melodije i distorzije, a sve u cilju infekcije vaših slušnih kanala.

Na prvu, drugu i treću, “Gravitas” zvuči kao isječak iz novije karijere Iron Maidena, sa dodatnim melodijama i posebno uglavljenim hard rock pasažima. Ti posebno uglavljeni pasaži zapravo cijeli album odmiču iz undergrounda i guraju u košaru grupa prijateljski nastrojenih prema radijskim talasima. Ništa na ovom albumu nije teško previše ni lako olako, sve je kako treba biti kako bi se prosječna klinka odrasla na MTV-jevskoj viziji metala kroz povremena emitovanja muzičkih spotova navukla na Furyon. A i oni imidž imaju, rodila ih majka.

Poprilično komercijalan, melodičan hard rock / heavy metal album kojeg većina rock’n’rollera i neće baš voljeti, no dobar je uvod za klince koji bi mogli slučajno nabasati na album, a nemaju baš puno uvida u kretanja unutar globalne metal scene.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Furyon
Ime izdanja: Gravitas
Izdavač: Frontiers Records
Godina izdanja: 2012 (reizdanje)
Website benda: http://www.furyon.net

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

Prethodni članak
Naredni članak

SLIČNI ČLANCI

Skip to content