Funerot – Invasion From Death Dimension

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Neki bendovi (na sreću nas ljubitelja thrasha) jednostavno ne mogu da prežale zlatni period thrash metala, a to su osamdesete godine. Bendovi kao što su Toxic Holocaust, te trenutno recenzirani Funerot vraćaju pojam ”thrash” u njegovo pravo okruženje, okruženje sirovog, prljavog i brzog rock’n’rolla.

Album ”Invasion from the Death Dimension” je novo izdanje benda Funerot, koji je otprije poznat većinom američkoj publici, ali sa ovim izdanjem mogli bi postati slavni i na Starom kontinentu. Funerot svira dobri, stari thrash metal sa atmosferom horror filmova i stripova o raznim nakazama koje su konstantna prijetnja ovoj našoj prelijepoj planeti.

Uzmimo pjesmu koja otvara album, ”The Interceptor”, čiji intro jednostavno budi jezu u vama, u glavi se pokreće crno-bijeli horror 50tih, vidite ogavne napadače iz svemira koji pale gradove, ubijaju ljude, i onda krećete na voz smrti zvan Funerot, koji će vas u 26 minuta (to je minutaža!) izbacati kao lude. Dosta pjesama ima introe iz starih horror filmova koji se nevjerovatno dobro uklapaju u ludu thrash akciju.

Svi elementi ovog albuma su u potpunosti na mjestu. Ponekad mi nije jasno kako neki bendovi čiji su članovi mlađi od kultnih albuma thrash metala, znaju i žele da zadrže taj zvuk, dok bendovi koji su giganti tog žanra, jednostavno izgube draž, tragajući za nekom progresivom koja uništava suštinu thrasha kao jednog od najsirovijih vrsta metala.

Ako volite horror priče, stripove, te onaj sjajni osjećaj i zvuk osamdesetih, ovaj album Funerota ne smijete propustiti NI ZA ŠTA na svijetu!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Funerot
Ime albuma: Invasion From Death Dimension
Izdavač: Razorback Records
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.funerot.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI