Duat i War-Head dva nova potvrđena imena Sarajevo Metal Festa 2012!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

SMF Promotions sa ponosom najavljuje nova dva benda koji će se predstaviti publici na ovogodišnjem izdanju Sarajevo Metal Festa koje će se održati 7.4.2012. godine u Amfiteatru Doma mladih u Sarajevu – to su Duat i War-Head!

Zima 2009. godine u Bihaću iznjedrila je death/grind mašineriju Duat. Početna ideja je bilo osnivanje benda koji bi svirao muziku unutar death i thrash granica, ali kako su se članovi benda mijenjali u samim počecima, zaustavilo se na furioznoj kombinaciji death metal i grindcore zvukova.

Prvo izdanje Duata bio je EP „Misery“ koje je bend sam štampao i objavio 2010. godine, a u novembru 2011. godine, bh izdavačka kuća Beyond The Sun Records objavila je EP „A Vision To Show“ na kojem se nalaze četiri pjesme brutalnog death/grind zvuka koje su Duat ponovo učinile omiljenim domaćim bendom među starijim i mlađim ljubiteljima metala, bez obzira na činjenicu da li ljubitelji stare ili moderne škole metala.

Više infomacija o Duatu potražite na oficijelnoj FB stranici.

Osječki War-Head je prvi potvrđeni inostrani bend na ovogodišnjem izdanju Sarajevo Metal Festa! Daleke korijene War-Heada treba tražiti u 1993. godini, kada je gitarista Vladimir radio sa različitim bendovima koji nisu uspijevali da se održe na površini iz različitih razloga. Sudbina mu se konačno osmjehnula sredinom ljeta 2002. godine kada War-Head održava svoju prvu probu.

War-Headov zvuk je kombinacija death i thrash metala. Dosada su se okitili sa dva sjajna albuma: „No Signs of Armageddon“ iz 2008. godine dobio je nastavak u albumu „… Still No Signs of Armageddon“ kojeg je 2011. godine objavila britanska izdavačka kuća „Denim & Leather Records“, a za koji je omot radio fantastični dizajner Joe Petagno (autor omota bendova Pink Floyd, Led Zeppelin, Motörhead, Marduk, The Black Dahlia Murder i mnogih drugih).

Pročitaj i ovo:  Pannonian Rock Festival: Manje od dvije sedmice do premijernog izdanja

Vrijedi i napomenuti da u War-Headu za bubnjarskim setom sjedi jedan od najtalentiranijih bubnjara Bosne i Hercegovine koji je porijeklom iz Tuzle, Eldar Ibrahimović Piper, koji je također i član sjajnog tuzlanskog benda Symbolic.

Ako želite saznati zašto se muzika osječkog benda War-Head smatra samim vrhom bombe kodnog imena SMF 2012 koja će eksplodirati sedmog aprila ove godine… budite tada u Amfiteatru sarajevskog Doma mladih!

Više informacija o War-Headu potražite na njihovoj oficijelnoj stranici ili oficijelnoj FB stranici.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI