Deus Ex Carousel kao podrška na večerašnjem koncertu Partibrejkersa

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...


Beogradski Partibrejkersi večeras u klubu “Cinemas” (bivša “Sloga”) započinju proslavu trideset godina karijere. Sutra sviraju u Banjoj Luci, a trećeg marta na velikom koncertu u Beogradu.

Večeras će u sarajevskoj “Slogi” prvi koncert održati i Deus Ex Carousel, nastupajući kao bend podrške Partibrejkersima.

Deus Ex Carousel nastao je 2007. godine kao zamisao u glavi Gligora Popovića, gitariste i vokala punk rock benda Ofsajd koji je htio uraditi nešto drugačije u odnosu na muziku koju je svirao sa bendom Ofsajd. Rezultat toga je bilo nekoliko demo snimaka pjesama koje su bile razbacane po internetu sve dok te snimke nisu poslužile Gligoru za aktiviranje benda 2011. godine i osnivanje prve postave gdje mu se na gitari pridružuje Mirza Ćorić iz benda Hellride, Arnel Sharan Šarić iz bendova Motherpig i Snake Eater na mjestu basiste, te bubnjar Samir Ramić iz benda Ambrosia.

Njihov rock’n’roll je kombinacija adrenalinski brzog rock’n’rolla i punk energije, a liričke teme benda se mogu svesti na dvije opsesije članova (ali i čovječanstva) – seks i smrt.

Poslušajte Deus Ex Carousel na njihovom FB profilu.

Kartu po cijeni od 15 BAM možete kupiti na ulazu u klub “Cinemas”. Koncert počinje u 21.00.

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content