Potvrđena posljednja dva benda Sarajevo Metal Festa 2012: Grave Desecrator i Stronghold!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Prije sat vremena potvrđena su i posljednja dva imena ovogodišnjeg Sarajevo Metal Festa koji će se održati u Amfiteatru sarajevskog Doma mladih sedmog aprila ove godine. Pored već najavljenih bendova Hellride, As I Fall, Duat, War-Head, Bane i Bogamber, na ovogodišnjem izdanju će zasvirati i brazilski staroškolski death/black metal bend Grave Desecrator, kao i zagrebački hardcore bend Stronghold.

Grave Desecrator osnovani su 1998. godine u Rio De Janeiru, a dosad su izdali jedan demo, 2 EP izdanja, jedno split album izdanje, te dva cjelovečernja albuma od kojih je posljednji “Insult” objavljen 2010. godine u izdanju njemačke izdavačke kuće Ketzer Records. Njihov nastup na Sarajevo Metal Festu 2012. je dio evropske turneje Grave Desecratora.

Zagrebački Stronghold prvi put je nastupao u Sarajevu trećeg novembra 2007. godine u sklopu četvrtog izdanja Interground Sarajevo Festivala. Ovo im je druga svirka u Sarajevu. Stronghold je osnovan prije dvanaest godina u Zagrebu pod imenom Not For Trendy Suckers. Dosad su snimili tri diskografska ostvarenja, demo album, cjelovečernji album i MCD snimljen 2008. godine.

Za više informacija o ovogodišnjem izdanju Sarajevo Metal Festa pratiti SMF Facebook stranicu, a uskoro će sve informacije biti dostupne i na oficijelnoj stranici www.sarajevometalfest.com

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI