Deus Ex Machine – The War Inside

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Prije dosta vremena mi je stigao (i to tek sad vidim) jako dobar debi album benda Deus Ex Machine. I to pravo iz Singapura! I čime će se naša singapurska braća baviti, nego thrash metalom sa povremenim uletima melodičnog deatha…

Debi album nazvan ”The War Inside” sadrži 7 pjesama na kojima se izmijenjuju četiri vokala lokalnih singapurskih bendova. Ovo je urađeno zato jer je pred samo snimanje (kako sam ja mogao zaključiti) bend napustio vokal Vivek. Iako nakon zadnjeg Annihilatorovog albuma naprosto MRZIM guest vokale, na ovom izdanju su oni dali jedan fin dašak svježine, jer svaki vokal pjeva na sebi svojstven način, pa tako imamo uleta od sjajnog 80’s zvuka thrashine do moderne melodične deduše.

Na albumu su prožimaju teme socijalnog karaktera, od rata do stanja uma čovječanstva. D.E.M. ne bježi ni od eksperimentisanja, tako da na trećoj pjesmi ”Warmonger” možemo čuti i breakdown dijelove karakteristične za moderniji HC, pogotovo Metalcore, da bi se odjednom prebacili u apsolutnu nježnu akustiku, a za sam kraj, sjajna solaža koja podsjeća na najbolje dane thrasha. I usprkos svemu, ovi prelazi i način komponovanja pjesama nisu uništili samu pjesmu, kako to obično biva.

Još jedna pjesma koja se mora spomenuti je ”In Memoriam” na kojoj svojim divnim glasićem pjeva Marie Emily. Ova pjesma je lijepo smirenje nakon hrpe podivljalih riffova, nosi je suluda akustika, koju inače ne gotivim nešto previše na ovakvim albumima, ali ako je lijepo integrisano, sa smislom, zašto ne?

Produkcija mi se sviđa, a posebno cijenim što su je radili članovi benda, i to je za mene još jedan veliki plus u ocjenjivanju ovog albuma. Nema mi ništa draže nego kad čujemo lijepo isproduciran album i znam da su produkciji radili svestrani članovi benda.

Pročitaj i ovo:  Intervju sa grupom Fakat!: "Nije nas briga!"

Malo je teže pronaći ovaj album, moguće ga je kupiti preko ITunesa, ako naravno iko iz Bosne to radi. U svakom slučaju, posjetite www.myspace.com/demsg i čujte par pjesmica. Slušljive su i lako će vam ući u uho, a ja sad nastavljam slušati D.E.M. i nadam se sljedećem izdanju što prije.

Dosta melodije, dosta thrasha, povremeno death i dobra produkcija – D.E.M. ima svjetlu budućnost, samo neka nastave putem koji su počeli tabati!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Deus Ex Machine
Ime albuma: The War Inside
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.myspace.com/demsg
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI