Desensitised – Virus Of Violence

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ovo je zemlja mojih snova, ovo je nebo puno zvijezda…ovo sranje od pjesme neke tamo folk pjevačice ću pjevati ako ikad stanem na holandsko tlo. Holandija je stvarno zemlja svega i svačega, a ja bi se kao kreten koji voli sve i svašta mogao uklopiti u njihov sistem.

Najvažnije je da je Holandija zemlja sjajnih bendova kao što je Desensitised. Pod lupom imamo njihov debi album koji se zove ”Virus of Violence” i…

OLD SCHOOL NAPAD! Kad slušate ovaj album, jednostavno želite da pokosite sve redom, da izađete na ulicu, uđete u zgradu Fakulteta Političkih Nauka (ili neku drugu korumpiranu ustanovu) i sa bejzbol palicom i let lampom uvedete red među hrpom idiota koji su svuda oko nas! Desensitised je stvarno sjajno osvježenje u hrpu steroidnih i sterilnih death/grind actova jer stvari vode na svoj način, i to još od 1994. godine kad su se okupili.

Ekipa Desensitiseda na prvom albumu donosi sjajan feeling old schoola, kombinirajući Death Metal i Grind, sa očiglednim utjecajem bendova kao što su Bolt Thrower i Carcass. Vokal benda Wilbert imam sjajan raspon glasa, krešti, reži i urliče, ali i sjajno prati melodiju pjesama. A melodija pjesama i komponovanje istih na ovom albumu – to je zasebna priča. Napokon jedan bend koji stvarno pojmu ”ritam gitara” daje puni pravi smisao. Na gitari je jedna od meni najzgodnijih žena u metalu (ovo sad nije ništa šovinističko ala ”Kako je ženama u metalu”, već je čisti izraz ljubavi prema Susan Gerl, a pogotovo prema njenim muzičkim sposobnostima) Susan Gerl, koja pored toga što opasno dobro izgleda, opasno dobro svira gitaru, i male bi se mudonje trebale pripaziti, jer ova cura dere bolje od pola njih sa etiketom ”metal gitarista”.

Susan, pored toga što jede gitaru i dobro izgleda, odlično i pjeva, pa je Wilbertu glavna osovina u kreiranju sjajnog haosa i ludila koje nas nosa od početka do kraja albuma.

Iako sam dosad za recenziju ovog albuma koristio riječi kao što su death, grind, haos i ludilo, daleko od toga da je ovaj album furiozno brz, ali u tome je i poenta. Ključ uspjeha se ne krije u brzini, već u sjajnoj melodiji i ”driving” osjećaju koji vas tjera da skačete i bengate dok slušate neki album, a to je Desensitised uradio na pravi način.

Nema se šta puno reći o njima, osim da je ovo album koji se mora čuti, po mogućnosti i imati u kolekciji. Nažalost, bend je trenutno u nekom vakuum stanju, zbog ličnih razmirica bend je napustio i basista, ali su Wilbert i Susan obećali da će novi album biti snimljen, i da ih ovakve stvari ne mogu pokolebati! Samo naprijed!

P.S. Dennis iz Severe Torturea gostuje na stvarki ”Sacred Slaughter”. Činjenica vrijedna Vaše pažnje.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Desensitised
Ime albuma: Virus of Violence
Izdavač: Pathos Productions
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.desensitised.nl
Recenzent: Sharan

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content