Demons

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Još jedan talijanski splatter slasher je došao na red za gledanje, i mogu reći da mi je jako drago zbog toga. Demone sam gledao i ranije, ali odraditi jedan refresh nikad nije naodmet, pogotovo ovako zabavnog filma.

Dario Argento je producirao ovaj film, režiju na sebe je uzeo Lamberto Bava, i njih dvojica kao da su se zainatili da naprave jedan brzi, okrutni, krvavi i iznimno zabavni film. I, kad se dvojica genija udruže, rezultat ne može biti loš.

Cheryl i njena prijateljica Hannah dobijaju karte za filmsku projekciju odvratno krvavog slashera koji je baziran na tematici demona. U kinu se nalazi još hrpa drugi ljudi, različitih stavova i životnih pozadina. Jedna djevojka prije projekcije na lice stavlja masku demona, i ogrebe se na njenu unutrašnjost. Kobna greška koja će života koštati mnoge.

Za vrijeme projekcije, dolazi do grozomorne transformacije ogrebane cure u odvratnog demona, koji kreće ubijati ljude, te neke od njih same transformirati u demone, čime se povećava njihov broj, a šanse za bijeg postaju sve manje i manje. Da li će se ekipa izvući iz ukletog kina?

Pa…neki hoće, nek i ne, ali sve će to pratiti hrpetine crveno optočenog brutalnog nasilja i jako dobra muzika, štaviše, ovaj film ima jedan od najboljih soundtrackova u kategoriji trašina ikad!!! Scena kad masa bezglavo počne trčati prema izlazu, rokanje Saxona i Accepta, pred sobom vidite sliku jedne panične šutke, koja izmiče kontroli, zatim kultna scena kada četvero likova prospe kokain u kolima, sa njima je cura koja je pljunuta ženska verzija Billy Idola, i lik joj neofirno počne skupljati kokain sa sisa (sa posebnim akcentom na bradavice) žiletom! Naravno, to ne bi bilo to, da u pozadini ne roka Billy i njegova dobro poznata ”White Weeding”…

Pročitaj i ovo:  The Jam: About The Young Idea

Specijalni efekti su fenomenalno urađeni, krvi i crijeva ima do koljena, a ni šminka ne zaostaje – demoni su ljigavi, krvavi, i podsjećaju na dobro poznate opsjednute glave iz Evil Deada – čak se i glasaju slično, što je za mene lično jedan veliki plus.

Ovo je nevjerovatan film, zabavan do bola, idealan za dosadno subotnje veče i gledanje sa ekipom fanova treša kakvu i sam imam, a uz to, pojačajte zvučnike do kraja, jer će ludilo tek da uslijedi kada demoni počnu kidati vratove zubima, a gitare zareže…

Lamberto, Dario, svaka Vam dala!!!

COVER ART:

INFO:

Zemlja porijekla: Italija
Godina: 1985
Režiser: Lamberto Bava
Uloge: Urbano Barberini, Natasha Hovey, Fiore Argento, Paola Cozzo, Bobby Rhodes…

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

Prethodni članak
Naredni članak

SLIČNI ČLANCI

Skip to content